Artykuły - Strona 14 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Podsumowanie polskiego eksportu i importu mięsa i żywca stycze...

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR, w okresie styczeń–październik 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły 5,4 mld EUR (24,5 mld zł) i były o 6% większe niż przed rokiem. Najwięks...
Opublikowany: 03.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Najważniejsze spotkanie całej branży spożywczej już w kwietniu...

Kolejna edycja największych targów żywności i napojów w Polsce odbędzie się w dniach 5 – 7 kwietnia 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie. Organizatorzy targów podkreślają, że niezwykle cieszą się na możliwość bezpośrednich spotkań, a wśród Wystawc&oa...

Jubileusz 30 - lecia Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.

    W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...

Innowacyjne worki termokurczliwe - AMIVAC S, zwiększające trwa...

Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...

jak wydłużyć okres przydatności produktów spożywczych - folia ...

Dzisiaj i w przyszłości, czas jest jednym z najbardziej cenionych zasobów. Powstaje więc wiele pytań m.in. w branży mięso — wędliny, jak sprawić, aby produkty mogły zachować świeżość, atrakcyjny wygląd i smak — jak najdłużej. Ciekawe rozwiązanie w tym...

Sytuacja w polskich skupach żywca styczeń - październik 2021 r...

Jak informuje Biuro Analiz i Strategii KOWR na podstawie GUS w Polsce w okresie styczeń–październik 2021 r. dostawy żywca rzeźnego do podmiotów skupujących były zbliżone do uzyskanych przed rokiem i wyniosły 4,8 mln ton. Wzrost dostaw odnotowano w...

Sytuacja w polskich skupach żywca styczeń -październik 2021 r....

Jak informuje Biuro Analiz i Strategii KOWR na podstawie GUS w Polsce w okresie styczeń–październik 2021 r. dostawy żywca rzeźnego do podmiotów skupujących były zbliżone do uzyskanych przed rokiem i wyniosły 4,8 mln ton. Wzrost dostaw odnotowano w...

Polski eksport mięsa styczeń - sierpień 2021 r.

Jak podaje Biuro Analiz i Sttaregii KOWR, w okresie ośmiu miesięcy 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej produktów wieprzowych, wołowych i drobiowych (mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca) były o 5% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 4,2 ...
Opublikowany: 01.12.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Antybakteryjne posadzki żywiczne Flowfresh - FLOWCRETE, otrzym...

18 listopada 2021 r. – Antybakteryjne posadzki żywiczne Flowfresh, marki Flowcrete, otrzymały certyfikat Indoor Air Comfort® Gold, wydawany przez organizację Eurofins. Dokument stanowi potwierdzenie, że produkty te spełniają najbardziej rygorystyczne kryteria dotycząc...
Opublikowany: 22.11.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Propozycja wyrobów w pieprzu od HAŃDERKA w nowej jesiennej ara...

Marka HAŃDEREK prezentuje znane, ale w zupełnie w innej odsłonie nowe smaki, czyli wyjątkową gamę wędlin w pieprzu: schab i szynkę. Takie smaczne produkty będą atrakcyjnie wyglądać w ladzie chłodniczej Państwa sklepu i będą doskonałą okazją do zakupów. Zap...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.