Artykuły w kategorii: Artykuły
fot. WISAPIS Zakład Mięsny Zielonka
Kiełbasa w Polsce była od czasów najdawniejszych przysmakiem Polek i Polaków. Częstując gości, od niej rozpoczynano najważniejsze posiłki podczas domowych spotkań czy też uroczystości. Gdy za czasów saskich kuchnia p...
Salami to jedna z najpopularniejszych wędlin na świecie, która cieszy się ogromnym uznaniem. Kiełbasa ta klasyfikowana jest jako twarda — surowa, a największe walory smakowe i jakościowe uzyskuje się dzięki długiemu procesowi dojrzewania, podcz...
Jak podaje Biuro Analiz i Startegii KOWR według krótkoterminowej prognozy Komisji Europejskiej w 2022 r. w Unii Europejskiej przewidywany jest niewielki wzrost produkcji drobiu. Pomimo presji wywieranej na rynek przez grypę ptaków, wysokie ceny pasz oraz nega- ty...
fot.Kabanos Przecław
Burgery z dziczyzny – staropolski smak w nowoczesnym wydaniu !
Coraz częściej w polskiej gastronomii mamy możliwość degustować dziczyznę – specjalność tradycyjnej polskiej kuchni. W odpowiedzi na oczekiwania klientów producent wędl...
W okresie pierwszych dwóch miesięcy 2022 r. łączne przychody uzyskane z eksportu produktów wieprzowych, wołowych i drobiowych (mięsa, przetworów mięsnych i żywca) wzrosły o 25% w odniesieniu do analogicznego okresu 2021 r. i wyniosły 1,1 mld EUR (5,1 ml...
fot.Dobrowolscy Sp.z o.o.
Wędzenie to metoda utrwalania wyrobów mięsnych oparta na stosowaniu dymu wędzarniczego, który jest wytwarzany w czasie niezupełnego powolnego spalania (pirolizy) surowca dymotwórczego jakimi są drewno i jego pochodne. Poszczeg...
Świąteczny zestaw od Hańderka, czyli wszystko, czego nie może zabraknąć w koszyczku wielkanocnym.
Czym jest wielkanocny zestaw świąteczny od Hańderka? To specjalna oferta najwyższej jakości mięs przygotowana specjalnie na tę wyjątkową okazję. W zestawie znaleźć można ...
Największe targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 5-7 kwietnia 2022 r. w Expo XXI
w Warszawie. Już po raz ósmy, mimo wielu przeciwności, połączyliśmy całą branżę
w trakcie jednego wydarzenia.
...
Szanowni Państwo !
Prezentujemy nową linię produktów „z piekarnika”, które w ciągu kilku ostatnich miesięcy zyskały duże zainteresowanie klientów. W ramach grupy „z piekarnika” oferujemy 4 produkty: biodrówkę, boczek, karcze...
W związku z udostępnieniem przez Komisję Europejską projektu rozporządzenia wykonawczego KE wprowadzającego dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny oraz ustalającego z góry stawkę dopłat, zarząd KZP-PTCH POLPIG przedstawia poniżej swoje stanowisko w te...