Artykuły w kategorii: Artykuły
„Oferowanie naszym klientom wysokiej jakości, bezpiecznych produktów jest dla nas kwestią priorytetową.”
Wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzielił Alfred Kubczak - dyrektor ds. korporacyjnych
w Jeronimo Martins Polska S.A....
W upalne dni Polacy bardzo chętnie przygotowują swoje potrawy na grillu. Często więc sięgają po produkty, które nadają się do takiego przyrządzenia. Sklepy mięsne, aby zwiększyć swoje obroty, powinny więc zaopatrzyć się w asortyment grillowy, ponieważ najczęściej wybi...
Sposób pakowania mięsa z kurczaka to ważny czynnik, który wpływa na jego świeżość i jakość. Producenci, aby wydłużyć okres trwałości produktów, pakują mięso w atmosferze ochronnej MAP.
Na czym więc polega ta metoda i dlaczego warto kupować mięso z kurcz...
„Potrawy serwowane w Astorii przygotowywane są na bieżąco, co gwarantuje ich wysoką jakość i walory smakowe.”
Restaurację Astoria można znaleźć w Częstochowie przy ulicy Krakowskiej 45 w niedalekim sąsiedztwie Galerii Jurajskiej – mówi ...
„Jako szef kuchni, staram się nie ograniczać jeżeli chodzi o produkty.”
- rozmawiamy z szefem kuchni – Robertem Skubiszem.
Restauracja Amber Room mieści się w Pałacu Sobańskich naprzeciwko Parku Ujazdowskiego przy najbardziej znan...
Modułowe komory chłodnicze i mroźnicze to nowoczesne i wygodne rozwiązanie dla hoteli, restauracji, ośrodków wypoczynkowych oraz innych branż. W handlu detalicznym i dystrybucji produktów spożywczych najważniejsza jest świeżość oraz spełnianie norm UE doty...
„Wszystkie nowe produkty, które się pojawiają i są opiniowane zarówno przez konkurencję jak i rynek, staramy się poznać.” – mówi manager restauracji – Maciej Rogowski.
Restauracja u Fukiera zlokalizo...
Tylko najbardziej wartościowe produkty z tzw. polskim akcentem, tworzone z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury mogą ubiegać się o uhonorowanie godłem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży sp...
„Bardzo dobrze sprzedaje się nam mięso drobiowe. Na drugim miejscu jest wieprzowina, wołowina i cielęcina.”
Wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzieliła Prezes Zarządu PSS „Społem” Dębica
– Lucyna Buch.
Remigiusz Zagraba: Gdzi...
Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, sz...