Artykuły w kategorii: Artykuły
Sposób pakowania mięsa z kurczaka to ważny czynnik, który wpływa na jego świeżość i jakość. Producenci, aby wydłużyć okres trwałości produktów, pakują mięso w atmosferze ochronnej MAP.
Na czym więc polega ta metoda i dlaczego warto kupować mięso z kurcz...
„Potrawy serwowane w Astorii przygotowywane są na bieżąco, co gwarantuje ich wysoką jakość i walory smakowe.”
Restaurację Astoria można znaleźć w Częstochowie przy ulicy Krakowskiej 45 w niedalekim sąsiedztwie Galerii Jurajskiej – mówi ...
„Jako szef kuchni, staram się nie ograniczać jeżeli chodzi o produkty.”
- rozmawiamy z szefem kuchni – Robertem Skubiszem.
Restauracja Amber Room mieści się w Pałacu Sobańskich naprzeciwko Parku Ujazdowskiego przy najbardziej znan...
Modułowe komory chłodnicze i mroźnicze to nowoczesne i wygodne rozwiązanie dla hoteli, restauracji, ośrodków wypoczynkowych oraz innych branż. W handlu detalicznym i dystrybucji produktów spożywczych najważniejsza jest świeżość oraz spełnianie norm UE doty...
„Wszystkie nowe produkty, które się pojawiają i są opiniowane zarówno przez konkurencję jak i rynek, staramy się poznać.” – mówi manager restauracji – Maciej Rogowski.
Restauracja u Fukiera zlokalizo...
Tylko najbardziej wartościowe produkty z tzw. polskim akcentem, tworzone z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury mogą ubiegać się o uhonorowanie godłem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży sp...
„Bardzo dobrze sprzedaje się nam mięso drobiowe. Na drugim miejscu jest wieprzowina, wołowina i cielęcina.”
Wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzieliła Prezes Zarządu PSS „Społem” Dębica
– Lucyna Buch.
Remigiusz Zagraba: Gdzi...
Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, sz...
„Każda kuchnia, z którą się zetknąłem, nauczyła mnie czegoś innego” – mówi znany
i ceniony restaurator – Wojciech Modest Amaro, właściciel Atelier Amaro.
Remigiusz Zagraba: Eksperymentuje Pan ze smakami, kreuje swoje wła...
„Ważne jest to, aby wyroby były dobre. Wprowadzając coś nowego do naszej oferty zawsze próbujemy, czy ten produkt jest smaczny.”
Rozmawiamy z Kierownikiem Działu Handlowego – Barbarą Piątek.
Remigiusz Zagraba: Iloma sklepami obe...