Kapuśniak, grochowa czy żurek to zupy, które można spotkać w większości polskich restauracji. Odpowiednio przygotowane i doprawione cieszą się ogromnym zainteresowaniem rzeszy klientów. Każdy kto ceni sobie tradycyjny smak i aromat domowych zup, do ich przygotowania powinien wykorzystać kości wędzone. Nadają one niepowtarzalny posmak i zapach każdej potrawie. Dzięki nim, danie będzie smaczniejsze niż po dodaniu zwykłej porcji mięsa. Oprócz restauracji, przede wszystkim klienci, którzy mają sentyment do przygotowywania takich potraw jak bigos czy kwaśnica, na pewno sięgną na półki sklepowe po kości wędzone. Ciężko wyobrazić sobie prawdziwie domową zupę bez tego produktu.
Chcesz, aby Twoje zupy i dania były jeszcze lepsze? Zapoznaj się z ofertą firmy Nelpol specjalizującej się w produkcji wysokiej jakości wędzonek. Zakład zlokalizowany w województwie śląskim trudni się produkcją kości wędzonych, żeberek trójkątów, słoniny, podgardla i boczków wędzonych. Warto zaznaczyć, że firma dużą wagę przywiązuje do mięsności produkowanych kości wędzonych. Wyróżnia je powtarzalna jakość, tradycyjny smak i aromat. Produkt pakowany jest w opakowania MAP po około 1,5 kg.
Kości wędzone, jak również inne produkty wędzone, w wytwarzaniu których jak już wspomniano specjalizuje się Zakład Przetwórstwa Mięsnego Nelpol, kierowane są do bardzo szerokiego grona odbiorców – punkty gastronomiczne, sieci handlowe i sklepy spożywcze oraz hurtownie na terenie całego kraju. Ich wyroby można spotkać również na półkach sklepów w Wielkiej Brytanii. Jak widać, firma jest otwarta na współpracę zarówno w kraju jak i zagranicą. Zadzwoń, a otrzymasz szczegółowe informacje.