Artykuły w kategorii: Artykuły
Jak można oszczędzać w sklepie
Jeśli płacisz wysokie rachunki za energię elektryczną…
Jeśli Twoja instalacja chłodnicza wymaga modernizacji…
Jeśli Twój towar wymaga niższych temperatur przechowywania…
&...
Rynek mięsny, mimo stabilnej sytuacji, szuka sposobów optymalizacji swojej działalności. Oprócz rywalizacji pod kątem jakościowym, producenci szukają nowych metod dotarcia do potencjalnego klienta.
Przemysł mięsny to jedna z głównych branż sektor...
Sto dwudzieste piąte ognisko ASF (dwudzieste pierwsze w 2018 r.), stwierdzono na podstawie wyników badań otrzymanych w dniu 18 czerwca 2018 r. z krajowego laboratorium referencyjnego ds. ASF, tj. Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawcze...
Transport produktów mięsnych to jedno z największych wyzwań logistycznych.
Mięso należy do grupy artykułów żywnościowych charakteryzujących się krótkim terminem trwałości.
Zapewnienie więc dostaw w ściśle określonym czasie i w o...
Metoda wędzenia produktów mięsnych w wędzarniach i komorach wędzarniczych jest stosowana od lat w branży mięsnej. Unijne przepisy wprowadzają producentów w nową rzeczywistość – radykalne obniżenie poziomu benzo(a)pirenu w wyrobach mięsnych do 2 mikrogr...
Nowe przepisy branżowe i co dalej ?
Ostatnie regulacje prawne wynikające z tzw. ustawy F-gazowej stawiają użytkowników oraz instalatorów instalacji chłodniczych przed zupełnie nowymi wyzwaniami. Z czym są one związane i ...
Klient nasz Pan, więc polecaj mu to, co najlepsze!
Klienci są coraz bardziej wybredni i wymagający, a sprzedawcy- ekspedienci bardzo często bywają niepewni tego, co sprzedają.
Dlaczego tak się dzieje? Z prostego powodu, gdyż produkty, które polec...
Do serwowania posiłków pod chmurką skłania nas nie tylko piękna pogoda, ale i różnorodna oferta produktów, które dość łatwo można przyrządzić na rozgrzanym ruszcie. Najważniejsze na grillu są produkty mięsne, więc powinniśmy wybierać je z dużą uwa...
Polacy uwielbiają grillować. Ciepłe wiosenne i letnie dni to idealna pora na przygotowanie posiłku na świeżym powietrzu. Jest to również okres, w którym sprzedaż produktów mięsnych może znacznie wzrosnąć. Wystarczy odpowiednio dobrać ofertę, aby zachęciła k...
Działalność uczestników koncentracji pokrywa się w zakresie detalicznej sprzedaż artykułów konsumpcyjnych codziennego użytku (AKCU). Przedsiębiorcy prowadzą zarówno sklepy tradycyjne o wielkości poniżej 350m2, jak i wielkopowierzchniowe (350-2000 m2). Euroc...