fot.pixabay
Kebab wołowy halal - jedyny taki. Czyli oryginalny i smaczny.
Wołowina to jedno z najbardziej wartościowych i smakowitych mięs. Charakteryzuje ją przede wszystkim bogactwo wartości odżywczych mi.in. witaminy B12, warto podkreślić, że nie występuje ona produktach roślinnych, a odgrywa bardzo ważną rolę w produkcji czerwonych krwinek, dodatkowo B2, B5, B6, wapń, żelazo, fosfor, magnez, potas, selen i wiele innych. Ponadto białko cechuje się bardzo dużą przyswajalnością, 100 g wołowiny daje nam ok. 20 g najwyższej jakości białka.
Wołowina w Polsce w ostatnich latach powoli zdobywa coraz większe uznanie na polskich stołach pod postacią wielu potraw. Jedną z nich jest niewątpliwie kebab, który w kraju nad Wisłą cieszy się ogromną popularnością.
Kebab w oryginale nazywa się döner kebap, czyli obracające się pieczone mięso, wywodzące się z kuchni tureckiej. Sposób jego przyrządzenia polega na ścinaniu przyprawionego i pieczonego mięsa wołowego z pionowego rożna. Podaje się go w placku lawasz, bułce, macy, picie z dodatkiem surówek warzywnych i polane sosem.
Kebab wołowy halal przygotowany przez firmę Kaptan Food to przede wszystkim najwyższa jakość mięsa i oryginalna turecka receptura. Kebab wołowy halal to 15% mięsa w płacie i 75% mięsa mielonego, dzięki takim proporcjom mamy pewność, że mięso będzie miękkie i smaczne.
Hurtownia gastronomiczna, mazowieckie- Kaptan Food