Artykuły w kategorii: Artykuły
W końcu doczekaliśmy się !
Po wielomiesięcznym oczekiwaniu zostały, decyzją Ministra Rolnictwa Marka Sawickiego, nadane czterem naszym wędlinom znaki „Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to jeden z najtrudniejszych do uzyskania znaków jakościowych w nasz...
Opublikowany: 07.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
małopolskie,
Wydarzenia,
Etykiety:
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Jak bezinwestycyjnie obniżyć koszty w firmie?
Świat się zmienia. Wygrywają Ci, którzy postrzegają zmianę jako szansę, a nie uciążliwe wyzwanie. Chcąc dotrzymać tempa i skutecznie konkurować, potrzebujemy praktycznych rozwiązań, które poprawią skuteczność naszych...
Dzisiaj, kiedy jesteśmy zabiegani, pracujemy i mamy wiele dodatkowych obowiązków, szkoda nam tracić czas na gotowanie obiadu. W sklepach, marketach mamy ogromny wybór produktów półsurowych lub dań gotowych do podgrzania. Dania gotowe typu kurczak, wy...
Remigiusz Zagraba: Najpierw ukończył Pan studia na wydziale technologii żywienia, następnie pracował w firmach spożywczych takich jak: Warka, Agrosmak, Interchamp. Dlaczego zdecydował się Pan zarządzać firmą mięsną?
Przemysław Chabowski: Propozycja, którą dostałem była...
"Zdrowe żywienie a edukacja" to nowy projekt, który realizowany jest przez firmę Drobgen.
W trosce o prawidłowy rozwój dzieci wdrażany jest projekt "Zdrowe żywienie a edukacja", który ma na celu upowszechnienie nawyku zdrowego żywienia...
Opublikowany: 29.06.2011
Kategorie:
Artykuły,
Wydarzenia,
Wiadomości,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Wydarzenia,
Etykiety:
mięso,
wędliny,
zakłady mięsne,
wędliny dla dzieci,
wędliny tradycyjne,
drób,
Kiełbasa – jest bez wątpienia najpopularniejszą potrawą na grilla. Dawniej biła rekordy popularności na ognisku, dzisiaj nie można sobie wyobrazić wspólnych spotkań na świeżym powietrzu przy grillu bez smacznej kiełbaski.
Można grillować kiełbasy wieprzowe, drobi...
Wybierając mięso na grilla nie powinniśmy się kierować niską ceną, ale przede wszystkim marką producenta, świeżym wyglądem i miejscem sprzedaży.
W sklepie mamy dostęp do szerokiej gamy mięs. W zależności od preferencji mamy wybór zakupu mięsa luzem i samodz...
Śląskie wędliny przez wielu koneserów i znawców produktów mięsnych uważane są za jedne z najsmaczniejszych. Niepowtarzalne walory smakowe, unikatowe receptury powodują, że coś wyjątkowego jest w tych śląskich tradycyjnych wyrobach wędliniarskich...
Smaczne lody dla ochłody, różne wcielenia ziemniaka, a także szybka kulinarna podróż po świecie - te i wiele innych atrakcji czekały na gości III edycji targów dla małej gastronomii, fast - food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO, które odbyły ...
Niemal każdy wielbiciel dobrego smaku mięsa i wędlin ma swoje ulubione produkty oraz smaki.
Większość z nas również poszukuje czegoś nowego, wyjątkowego i niepowszechnego. Warto w związku z tym sięgać po produkty regionalne, tradycyjne, niszowe aby dostarczyć swojemy p...