Artykuły w kategorii: Wydarzenia
Ponad 150 produktów spożywczych w jedenastu kategoriach walczyło o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców przeszły oczekiwania wszystkich, a wysublimowane efekty smakowe i zapachowe zaskoczyły nawet wymagające ku...
Kontynuowany jest spadek cen skupu kurcząt. W drugim tygodniu października br. w zakładach drobiarskich za kurczęta brojlery uzyskiwano przeciętnie 3,20 zł/kg, o 1 gr/kg mniej niż tydzień wcześniej i o 7% mniej niż przed miesiącem.
Indyki kupowano po 4,85 zł/kg wobec 4,87 zł/...
Kluczowym warunkiem prowadzenia przedsiębiorstwa jest nieustanne jego rozwijanie, podnoszenie kwalifikacji swojej załogi oraz prestiżu samej firmy. Dzięki temu można zdobyć i utrzymać wysoką pozycję w swojej branży. Jest to jednak nie lada wyzwanie, ale ...
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki uczestniczył w Targach Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD 2014, które odbywają się w Łodzi w dniach 3-5 października br, informuje MRiRW.
Targi Natura Food to najważniejsze wydarzenie branży eko żywności w Pol...
05-06 lutego 2013 r. w Gdańsku odbędą się Targi FOOD-to-GO dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu. Jest to jedyne wydarzenie tego typu na Pomorzu. Z roku na rok impreza cieszy się coraz większym zainteresowaniem ze strony wystawcó...
Targi FOOD-to-GO Gdańsk – co nas czeka w gastronomii w nadchodzącym sezonie?
Jakie będą nowe trendy w gastronomii w nadchodzącym sezonie? Jak skutecznie przyciągnąć klientów oferując im smaczne przekąski? Czy produkt regionalny może stać się kulinarną wizyt&...
W końcu doczekaliśmy się !
Po wielomiesięcznym oczekiwaniu zostały, decyzją Ministra Rolnictwa Marka Sawickiego, nadane czterem naszym wędlinom znaki „Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to jeden z najtrudniejszych do uzyskania znaków jakościowych w nasz...
Opublikowany: 07.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
małopolskie,
Wydarzenia,
Etykiety:
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
"Zdrowe żywienie a edukacja" to nowy projekt, który realizowany jest przez firmę Drobgen.
W trosce o prawidłowy rozwój dzieci wdrażany jest projekt "Zdrowe żywienie a edukacja", który ma na celu upowszechnienie nawyku zdrowego żywienia...
Opublikowany: 29.06.2011
Kategorie:
Artykuły,
Wydarzenia,
Wiadomości,
Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/,
Wydarzenia,
Etykiety:
mięso,
wędliny,
zakłady mięsne,
wędliny dla dzieci,
wędliny tradycyjne,
drób,
Smaczne lody dla ochłody, różne wcielenia ziemniaka, a także szybka kulinarna podróż po świecie - te i wiele innych atrakcji czekały na gości III edycji targów dla małej gastronomii, fast - food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO, które odbyły ...
Nie tylko lody na patyku – relacja z targów easyFairs® FOOD-to- GO Gdańsk.
Uznane firmy prezentujące swoje produkty, mnóstwo smacznych przekąsek, a także gastronomiczne show, które gromadziły rzesze zwiedzających – wszystko to można było ...