Targi Food To Go Gdańsk 2011 - relacja - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Targi Food To Go Gdańsk 2011 - relacja

Nie tylko lody na patyku – relacja z targów easyFairs® FOOD-to- GO Gdańsk.

Uznane firmy prezentujące swoje produkty, mnóstwo smacznych przekąsek, a także gastronomiczne show, które gromadziły rzesze zwiedzających – wszystko to można było znaleźć na targachdla małej gastronomii, fast food i cateringu – easyFairs FOOD-to-GO Gdańsk, które odbyły się 8 i 9 lutego w Hali AWFiS w Gdańsku.



Organizatorzy postawili sobie za cel dotarcie do jak największej grupy restauratorów, właścicieli małych punktów gastronomicznych czy sezonowych barów oraz umożliwienie im zapoznania się z ofertą firm z branży gastronomicznej. Nowa impreza w targowym kalendarzu Pomorza przyciągnęła pokaźną grupę zwiedzających bezpośrednio związanych z branżą gastronomiczną.  Wśród gości targowych dominowali właściciele i managerowie restauracji, którzy stanowili prawie 70% wszystkich zwiedzających. Mieli oni szansę nawiązać kontakty biznesowe z przedstawicielami 40 przedsiębiorstw prezentujących swoje produkty czy usługi na targach.

Targi easyFairs FOOD-to-GO to branżowa impreza skupiająca przedstawicieli sektora małej gastronomii. W przeciwieństwie do wielu innych wydarzeń tego typu, targi easyFairs FOOD-to-GO nie obejmują całego rynku HoReCa, ale przede wszystkim sektor Fast-food. Taka specjalizacja pozwala w jeszcze lepszy sposób spełnić oczekiwania zwiedzających oraz zaproponować im najlepsze produkty i rozwiązania.


W trakcie gdańskiej edycji  targów przedstawiciele branży gastronomicznej mogli zapoznać się z ofertą firm mających w swoim asortymencie takie produkty jak m.in.:  profesjonalny sprzęt gastronomiczny (elementy wyposażenia lodziarni i cukierni, urządzenia do obróbki żywności), produkty  i półprodukty spożywcze (mrożonki, przyprawy, lody, pieczywo, nabiał), opakowania spożywcze, środki utrzymania czystości. Nie zabrakło również nowości czy produktów wychodzących naprzeciw zmianom jakie ciągle dokonują się w branży. Sporym zainteresowaniem zwiedzających cieszyły się pochłaniacze dymu tytoniowego – urządzenia obecnie właściwie niezbędne w  barach czy restauracjach. Spośród dań typu Fast-food na uznanie z pewnością zasługuje „ziemniak na patyku” –  nowatorska metoda podawania znanych od dawna frytek. Być może już niedługo na nadmorskich deptakach pojawią się tłumy turystów z ’’ziemniakiem na patyku’’ zamiast tradycyjnych lodów? Póki co jednak mrożone desery w rożku lub na patyku mają się bardzo co dobrze, co było widać w trakcie targów.  Spora liczba firm oferujących rozwiązania dla lodziarni, a także ich bogata oferta zdobyły sobie uznanie zwiedzających.

  

Koncepcja targów easyFairs FOOD-to-GO stwarza nie tylko szansę nawiązania ciekawych kontaktów biznesowych czy zapoznania się z nowościami na rynku, ale także daje możliwość uczestniczenia w warsztatach i mini-prezentacjach learnShops. Seminaria organizowane na otwartej przestrzeni targowej zgromadziły wielu zwiedzających. Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się show barmańskie oraz pokaz parzenia kawy, ale i na innych, bardziej teoretycznych prezentacjach, nie zabrakło widzów.  Goście targowi docenili różnorodność z jaką spotkali się na targach easyFairs FOOD-to-GO i ponad 70 % z nich stwierdziło, że przygotowana oferta spełniła ich wymagania.

Organizatorzy już dziś zapraszają do udziału w drugiej edycji targów easyFairs FOOD-to-GO Gdańsk, która odbędzie się w lutym 2012 roku oraz do odwiedzenia trzeciej edycji targów w Krakowie, w dniach 11 i 12 maja 2011 r. Z pewnością nie zabraknie ciekawych rozwiązań, które pozwolą Państwu wzbogacić ofertę na nadchodzący letni  sezon.

    

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.