Artykuły w kategorii: Artykuły
Polskie półtusze wieprzowe są prawdopodobnie jednymi z najlepszych. Charakteryzują się coraz większą mięsnością, którą doceniają zarówno zakłady zajmujące się rozbiorem, jak i producenci wyrobów z mięsa.
Wieprzowina po...
„Już od 1998 roku odpowiadamy na potrzeby milionów Polaków, ułatwiając im codzienne życie. Nasz sukces zawdzięczamy konsekwentnie realizowanej strategii polegającej na dostosowywaniu się do rynkowych trendów i preferencji klientów” - m...
Jedna z najnowocześniejszych hal rozbioru mięsa wołowego w Europie
z posadzkami Flowfresh
Warszawa, 18 października 2017 r. – Antybakteryjne posadzki Flowfresh, wykonane w technologii i z materiału dostarczonego przez Flowcrete Polska, zostały zastosowane w no...
Kuchnia śląska nie tylko dla górników…
…Choć trzeba przyznać, że tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale były też smaczne, aby górnik mógł w dobry...
Nikt nie wie skąd wzięła się tajemnicza nazwa gołąbków, wiadomo jednak skąd bierze się ich wyśmienity smak. Gołąbki są bardzo popularne w wielu krajach na świecie, a jednym z nich jest Polska. Jest to potrawa przygotowywana z mięsa i ryżu, które przewa...
Czyszczenie maszynki do mielenia mięsa
Maszynka do mielenia mięsa powinna być jednym z podstawowych elementów wyposażenia stanowiska mięsnego, gdyż konsumenci coraz częściej pytają o możliwość zmielenia wybranej przez nich porcji mięsa. Jest to więc urządzenie cora...
„Głównym atutem sklepów "WĘDLINIARZ - LIDER" w Kraśniku jest mięso wieprzowe z własnego rozbioru, rozbierane bezpośrednio na sklepie, od lokalnych rolników” mówi Tomasz Kwiatek, specjalista ds. handlu.
...
"Na pewno będą funkcjonowały małe, drobne, rzemieślnicze zakłady, które opierają swoją produkcję na tradycyjnych recepturach. Prognozuje, że klienci będą wracać po tego typu produkty ze względu na smak"
-mówi Jacek Marcinkowski, Prezes Hono...
Afrykański pomór świń (ASF) – komu najbardziej zagraża?
Jedynymi ludźmi, którzy ponoszą konsekwencje tej choroby, są hodowcy. Wirus ASF jest bowiem całkowicie niegroźny dla człowieka i spożycie zakażonego mięsa nie powoduje żadnych pot...
„Klimat naszej restauracji jest niepowtarzalny. Jesteśmy wzorowani na tradycyjnych chatach z miejscowości Zalipie” – mówi Mateusz Burzawa, manager restauracji Chata z Zalipia.
Remigiusz Zagraba: Jedną z Państwa specjalizacji jest organizac...