W zgodzie z naturą i tradycją
Wspaniale pachnie, znakomicie smakuje, posiada przepiękną wiśniowo-brązową barwę a do tego jest wyrobem pierwszej klasy. Czyż można chcieć czegoś więcej?
Kiełbasa ta jest wyrobem sztandarowym i wynikiem kunsztu masarzy oraz tradycyjnych receptur. Jej niepowtarzalny charakter i wyjątkowy sposób produkcji został doceniony poprzez wpisanie na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa.
Twórcy kiełbasy wiejskiej jodłowskiej w jej powstawaniu sięgnęli po tradycję i rodzime receptury. Wytrawni znawcy rozpoznają tu wędzenie drewnem olchowo-bukowym, a każdy miłośnik kiełbas na pewno doceni wspaniałą woń, jaką dają naturalny pieprz i świeży czosnek.
Postawiono także na naturę, co spodoba się każdej osobie poszukującej na rynku zdrowych produktów. Otóż mięso pozyskiwane na wyrób tego jedynego w swoim rodzaju przysmaku pochodzi z gospodarstw opierających hodowlę na systemie naturalnym.
ZHPP A. Leja i Wspólnicy Sp. j. nie zapomnieli przy tym wszystkim o jakości podstawowego surowca. W kiełbasie znajduje się mięso wieprzowe klasy I i II. Co ważne, to produkt niepeklowany.
Za kiełbasą wiejską jodłowską stoją też piękne idee, co należy docenić w epoce niezdrowego jedzenia i sprowadzaniu wielu produktów zza granicy. Promuje bowiem producentów lokalnych; mięso pochodzi od rolników z okolic Jodłowej i regionu Podkarpacia. Ponadto receptura sięga do korzeni przodków i bazuje na przepisach, które od wieków cieszyły się tu wielkim uznaniem.
Jeśli rozsmakowujesz się w tradycyjnych produktach, uwielbiasz pyszne polskie jedzenie i jesteś smakoszem kiełbas – kiełbasa wiejska jodłowska ZHPP A. Leja i Wspólnicy Sp. j. – to produkt, który powinien znaleźć się na stałe w Twoim sklepie, hurtowni a także jadłospisie.
Zakład Handlowo - Produkcyjno - Przetwórczy Aleksandra LEJA i Wspólnicy - Sp. J.