Artykuły w kategorii: Artykuły
„Restauracja Ptaszyl zlokalizowana jest na krakowskim Kazimierzu przy ulicy Szerokiej, w samym centrum dzielnicy Żydowskiej. Położona wokół synagog i cmentarzy w miejscu, w którym odbywają się coroczne festiwale kultury żydowskiej – Szalom. Nieopoda...
W połowie lipca br. firma budowlana PTB Nickel została generalnym wykonawcą nowej inwestycji Mróz S.A., potentata branży rolno-spożywczej w Polsce. W miejscowości Karolew w ciągu zaledwie 8 miesięcy spółka wybuduje nowoczesną halę magazynowo-produkcyjną wraz z ...
Inteligentne chłodzenie w zakładach przetwórstwa, hurtowniach, sklepach.
Seria agregatów chłodniczych w obudowie - Optyma Plus INWERTER produkcji Danfoss - to nowoczesne, inteligentne urządzenia do zasilania instalacji chłodniczych średniotemperaturo...
Zdj. Kiełbasa biała z królika - Borowczyk s.c.
Wędliny z królika są wciąż mało popularne, ponieważ konsumenci przyzwyczaili się do wyrobów
z wieprzowiny, czy drobiu. Nowość na rynku polskim – kiełbasa biała z królika jest jednak warta uwa...
„Na szczególną uwagę zasługuje grillowany drób, który cieszy się wśród naszych klientów dużą popularnością. W stałej ofercie mamy również pyszne żeberka.” – mówi Koordynator ds. Sieci Monika Wiejak.
&n...
Masarnie, które wytwarzają wszelkiego rodzaju wędliny – szynki, kiełbasy, wędzonki, podroby i inne, wykorzystują do ich produkcji półtusze wieprzowe. Ważne jest, aby były one najwyższej klasy. Bardzo duże znaczenie dla takiej masarni ma również to,...
O sprzedaży mięs i wędlin, zakupach przez Internet oraz Kampanii Napoleona rozmawiamy z Sekretarzem Generalnym Carrefour Polska - Robertem Noceniem.
Remigiusz Zagraba: Carrefour na polskim rynku to już ponad 800 sklepów. Jakie formaty sklepó...
Wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzielił właściciel sklepu Dariusz Gugulski.
Obecnej posiadamy cztery sklepy, w których sprzedajemy mięso oraz aromatyczne, tradycyjne wędliny. Sklepy stacjonarne funkcjonują pod nazwą Mięso Wędliny Dariusz Gugulski...
Wywiadu dla Portalu FirmyMiesne.pl udzielił Marcin Łazicki - Dyrektor Działu Chłodnictwa Elektronika SA – Technika Chłodnicza
Portal FirmyMiesne.pl - Na co zwrócić uwagę przy doborze agregatu w zakładzie mięsnym?
Marcin Łazicki: Oczywiśc...
Sezon grillowy rozpoczął się już w pełni. Sklepy mięsne oraz sieci supermarketów na bieżąco zaopatrują się w różnego rodzaju produkty nadające się do przygotowania na grillu. Najchętniej
i najczęściej wybieranymi przez klientów są kiełbasy, dlatego też ...