Gotowane kiełbaski to szybki sposób na przyrządzenie ciepłego i smacznego posiłku. Lubią je dzieci, dorośli i osoby starsze. Szczególnie dobrze smakują podawane ze świeżą bułką i dodatkiem musztardy, ketchupu, itp. Trzeba jednak zwrócić uwagę na ich zawartość. Właściciele sklepów czy hurtowni powinni więc zadbać, aby na półkach pojawił się towar dobrej jakości z wysoką zawartością mięsa.
Takie też są serdelki radziechowickie produkowane w Radziechowicach Drugich przez Masarnię „Smak Tradycji” (woj. łódzkie). Wyróżniają się swoim składem, zawierają mięso wieprzowe
z szynki i naturalne przyprawy. Nie ma w nim MOM-u, skrobi ziemniaczanej czy białka sojowego. Użyte aromatyczne przyprawy nadają serdelkom wyjątkowy smak – smak prawdziwie tradycyjnych polskich wędlin. Są to: sól morska, pieprz, czosnek i czerwona papryka. Serdelki umieszczane są
w naturalnym jelicie wieprzowym.
Produkt pakowany jest w atmosferze ochronnej MAP, waga opakowania zależy od zamówienia klienta. Standardowo pakowane są po 1-1,2 kg. Data przydatności do spożycia wynosi ok. 2 tygodnie. Producent zaleca przechowywanie w temperaturze nie wyższej niż 2⁰-6⁰.
Jesteś właścicielem sklepu mięsnego lub hurtowni i chcesz urozmaicić swoją ofertę? Zadzwoń do Masarni „Smak Tradycji”, a uzyskasz więcej informacji.