Artykuły w kategorii: Artykuły
Nowe wyzwania w zakresie bezpieczeństwa
Epidemia zmieniła nasze codzienne nawyki, jeszcze bardziej uczuliła na czystość i higienę, zmusiła do wprowadzenia szeregu działań ochronnych, szczególnie w przypadku sklepów oferujących żywność - sklepy mięsne. Zar&oac...
Przetwórstwo mięsa uważane jest za branżę szczególnie niebezpieczną ze względu na liczne zagrożenia wypadkowe. Ich identyfikacja jest ważnym elementem oceny ryzyka zawodowego, co jest obowiązkiem każdego pracodawcy. Eliminowanie zagrożeń ma na celu ochronę ludzkie...
Sklepy i stoiska mięsne oferujące wysokiej jakości świeże dania gotowe będą cieszyć się coraz większą popularnością. Wejście we franczyzę z Kurcze Pieczone - może być strzalem w 10!
Remigiusz Zagraba: Sieć Kurcze Pieczone istnieje na p...
Rozmowa z Aleksandrem Dargiewiczem prezesem zarządu Krajowego Związku Pracodawców i Producentów Trzody Chlewnej POLPIG, o wyzwanaich, obecnej sytuacji i przyszłości polskiej hodowli trzody chlewnej.
Remigiusz Zagraba: Producenci trzody...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Naprawdę tak jest ! - nie bez powodu o tym tak wiele się mówi. Naukowcy udowodnili, że codzienne spożywanie obfitych porannych posiłków chroni przed chorobami serca, cukrzycą oraz otyłością. Przynosi korzyści zaró...
Czy praca w branży przetwórstwa mięsa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakładów, związanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczące wypadków w tej branży nadal niepokoją. W...
Podgardle wieprzowe można pomylić z boczkiem. Szczególnie jeśli jest wędzone i chude, dzięki dokładnej selekcji mięsa i profesjonalnej obróbce. Podgardle ma strukturę mięsno-tłuszczową z przewagą tłuszczu, jest delikatne i często stosowane w kuchni polskiej j...
Mięso wołowe uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięs. Doceniane i popularne jest nie tylko w Stanach Zjednoczonych, Australii czy Argentynie, ale także w Europie. Specyfika rynku wołowiny w Polsce jest taka, że większość tego gatunku mięsa ...
Sezon grillowy dopiero się rozkręca i jak nigdy wcześniej, jesteśmy spragnieni przebywania na świeżym powietrzu w gronie najbliższych. A jak jest rodzina, przyjaciele i pogoda, to nie może zabraknąć dobrego jedzenia i kultowych przysmaków, w tym oczywiście kiełbasy, k...
24 kwietnia 2020 r. odbyło się otwarcie kolejnego już sklepu firmowego Wędliniarstwa Naturalnego Tołłoczko w Manhattanie box 136 w Słupsku.
Podczas otwarcia klienci mogli skosztować wyrobów podczas degustacji, porozmawiać o produktach, zdrowym odżywianiu, a najstar...