Artykuły w kategorii: Artykuły
Podobnie jak wiele wyrobów z mięsa, pasztety są wyśmienitym przysmakiem nadającym się do kanapek. Rozmaite rodzaje pasztetów produkuje się z różnych gatunków mięsa – od wieprzowiny
i wołowiny po drób i dziczyznę. Wzbogacone aromatycz...
„Restauracja Country to miejsce położone na wsi, wśród zieleni, gdzie można odpocząć od zgiełku świata. Zlokalizowana jest 18 km od Lublina w kierunku Łęcznej, przy drodze krajowej nr 82 (Łuszczów-Kolonia 79)” – mówi właścicielka r...
„Polacy chętnie sięgają po mięso. Widząc zapotrzebowanie wśród konsumentów na produkty mięsne i drobiowe doskonałej jakości, firma Lidl rozwija asortyment…”
– mówi Aleksandra Robaszkiewicz PR Manager Li...
Leasing jest jedną z najpopularniejszych form finansowania samochodu służbowego. Szacuje się, że aż 70% przedsiębiorców korzysta z leasingu, a tylko nieliczni finansują zakup samochodu kredytem bankowym. Leasing dotyczy głównie samochodów nowych. W zależ...
Kiełbaski bawarskie to w ostatnim czasie produkt cieszący się dużą popularnością. W porównaniu do tradycyjnych kiełbas są dłuższe i cieńsze, co jest ich ogromnym atutem. Doskonałe do przyrządzenia na grillu są chętniej wybierane przez konsumentów, ponieważ...
Aby zwiększyć sprzedaż w sklepie mięsnym i zrobić dobre wrażenie na kliencie, dobrze jest wskazać zastosowanie elementów mięsnych w przygotowaniu konkretnych potraw.
Przedstawiamy kilka praktycznych porad dotyczących zastosowania mięsa wołowego do przygotowania dań:...
Mięso wieprzowe to źródło witamin i mikroelementów niezbędnych w diecie. A jak poznać najlepsze? Wybór należy do konsumenta, jednak warto sięgać po to, które pochodzi ze sprawdzonej hodowli świń. Prawdziwe mięso wieprzowe to mięso nieulepszone, be...
„Oryginalne, bliskowschodnie receptury i wysokogatunkowe składniki sprawiają, że serwowane przez nas potrawy podbiją podniebienie każdego smakosza orientalnej kuchni.”
Bar Gyros Hot to restauracja, w której można spróbować wielu tradycyjn...
Mięso z królika, dzięki wysokiemu poziomowi witamin z grupy B i mikroelementów, jest mięsem bardzo odżywczym. Stanowi cenne dla człowieka źródło wartości odżywczych, dlatego też warto mu się bliżej przyjrzeć. Oprócz wspomnianych wyżej właściwości,...
„Innowacyjność i nowatorskie rozwiązania, jak również tradycyjne wędliny przygotowane na podstawie staropolskich receptur, przyciągają nasze zainteresowanie i powodują chęć posiadania w sprzedaży takich produktów. Dzięki temu jesteśmy w stanie wyjść...