Salami to surowa wędlina dojrzewająca, która znana jest w całej Europie. Smakuje wyśmienicie zarówno na kanapkach, jak i jako dodatek do pizzy czy zapiekanek.
Jest wiele rodzajów salami. Które więc wybrać?
Ważne, aby produkowane było z czystego mięsa, bez dodatków czy ulepszaczy. Salami dojrzewające z papryką, którego producentem jest Zakład Przetwórstwa Mięsnego PAMAS
z województwa opolskiego, wytwarzane jest w 100% z mięsa wieprzowego. Doprawione specjalną mieszanką przypraw, otoczone jest posypką z papryki. Dojrzewa przez około 4 tygodnie. Charakteryzuje się długim czasem przechowywania – aż 60 dni. Opakowanie waży w ok. 2 kg.
Producent gwarantuje powtarzalny smak produktu za każdym razem. Oferta zakładu to nie tylko salami z papryką. PAMAS produkuje również inne rodzaje salami wchodzące w skład Serii Premium
i Serii Bankietowej. Są to m. in: salami tradycyjne, salami z pieprzem, salami serowe, salami dębowe
i wiele innych. Polecane do sprzedaży sieciowej na terenie całego kraju.
Producent Salami - PAMAS Piotr Matyszok Zakład Przetwórstwa Mięsnego