„Oprócz przygotowywania smacznych potraw przez naszą załogę kuchenną, przywiązujemy również wagę do dobrej jakości obsługi klienta” – mówi Dominika Szumera, współwłaścicielka Dworku Przy Lesie.
Remigiusz Zagraba: Proszę w kilku zdaniach opowiedzieć o DWORKU PRZY LESIE.
Dominika Szumera: Dworek Przy Lesie to lokal usytuowany w Zimnodole niedaleko Olkusza w województwie małopolskim. Funkcjonuje od 2009 roku. Sercem lokalu jest kuchnia, w której pracują kucharze
z wieloletnim stażem i bogatym doświadczeniem, dzięki czemu potrafią bez trudu sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów.
R.Z.: DWOREK PRZY LESIE oprócz bogatego menu i smacznych potraw, jako atrakcję może zaproponować stół wiejski. Jakie bogactwa smaków można na nim znaleźć?
D.Sz.: Jest to zestaw dań z różnymi opcjami do wyboru. Potrawy, które mogą się znaleźć na stole wiejskim to: pieczona szynka z kością, deska wędlin i mięs pieczonych takich jak: kaszanka, salceson, schab ze śliwką, rolada boczkowa, kiełbasa wiejska, chleb wiejski ze smalcem oraz potrawy na ciepło: żeberka w kapuście zasmażanej, żeberka w miodzie zapiekane, żeberka w sosie barbecue, golonki w sosie porto, biała kiełbasa w kapuście zasmażanej.
R.Z.: Obecnie popularne są różnego rodzaju konferencje czy spotkania firmowe. Czy w DWORKU PRZY LESIE w Zimnodole można zorganizować tego typu imprezę?
D.Sz.: Nasza restauracja jest restauracją typowo weekendową, celującą w obsługę różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych z ukierunkowaniem na przyjęcia weselne. Jednakże zajmujemy się również organizowaniem konferencji. W ofertę wchodzi wynajem sali wraz z usługą gastronomiczną. Klient otrzymuje propozycję menu i sam wybiera dania, które mają być serwowane. Oprócz przygotowywania smacznych potraw przez naszą załogę kuchenną, przywiązujemy również wagę do dobrej jakości obsługi klienta.
R.Z.: Z jakie gatunków mięs najczęsciej kucharze przyrządzają sztandarowe potrawy w DWORKU PRZY LESIE?
D.Sz.: Potrawy mięsne, które posiadamy w menu przygotowywane są z mięsa drobiowego, wieprzowego oraz wołowego.
R.Z.: Mięo to bardzo ważny składnik w każdej mięsnej kuchni. Jak wybieracie tego idealnego dostawcę ?
D.Sz.: Dostawca mięsa dobierany jest na podstawie profesjonalnej i rzetelnej oceny produktów przez szefa kuchni. Mięso musi być świeże, dobrej jakości i przede wszystkim ze sprawdzonego źródła.
R.Z.: Czy w najbliższym czasie przewidujeie Państwo modernizację restauracji, wymianę urządzeń?
D.Sz.: Na bieżąco śledzimy innowacje w branży gastronomicznej. W miarę możliwości i potrzeb lokalu wprowadzane są nowe produkty oraz urządzenia.