Artykuły w kategorii: Artykuły
Remigiusz Zagraba: Firma SAS to ogólnopolski serwis urządzeń sklepowych. Jakie urządzenia Państwo serwisujecie?
SAS.: Specjalizujemy się w serwisie urządzeń polskiej firmy Ma-Ga: krajalnic sklepowych, wilków do mięsa, ale serwisujemy w tym trybie...
Firma ES SYSTEM K zdobyła uznanie wielu odbiorców na rynku światowym. Ten ceniony producent urządzeń chłodniczych może poszczycić się nowoczesnym parkiem maszynowym, ogromną powierzchnią produkcyjną oraz wykwalifikowaną kadrą inżynierską. Wystarczy dodać do te...
Uroczysta gala konkursu Wojewódzki Lider Smaku odbyła się 12 lutego w Lublinie. Była to już IX edycja imprezy, organizowanej przez Regionalną Izbę Gospodarczą. Do udziału zgłoszono 17 wyrobów w czterech kategoriach: wyroby cukiernicze, piekarskie, garma...
Opublikowany: 21.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Najnowsze trendy branży mięsnej,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
drób - kurczęta,
kaczka,
wieprzowina,
podlaskie,
Etykiety:
pasztet,
drób,
gęsina,
producent wędlin,
kaczka,
WYROBY Z PIECA
Chcąc stworzyć coś pysznego, wyjątkowego w swoim smaku, co zachwyciłoby Naszych klientów, wracamy po prostu do tego co dobre, tego co sprawdzone przez lata przez nasze babcie i dziadków, do tego za czym tęsknimy mając w pamięci smak świąt, u...
Opublikowany: 17.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
małopolskie,
Etykiety:
szynka,
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
producent wędlin,
Wiejskie wyroby domowe, produkowane na bazie dawnych, tradycyjnych receptur, cieszą się obecnie wzrastającą popularnością. Klienci, coraz bardziej interesując się kwestią zdrowego odżywiania, wybierają produkty w sposób przemyślany, kierując się wartościami odżywcz...
Domowe wędliny pieczone i wędzone, doprawione aromatyczną mieszanką przypraw, to smakołyki uwielbiane przez wszystkich. Chrupiąca skórka i soczyste mięso tworzą duet, dostarczający niezapomnianych wrażeń smakowych. Aby cieszyć się wspaniałym aromatem tych przysma...
Opublikowany: 07.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
szynka,
wędliny,
wędzonki,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
producent wędlin,
Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...
Opublikowany: 26.02.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
mięso drobiowe,
ubojnia,
królik,
Profesjonalne, elektryczne krajalnice serii GS do wędlin to urządzenia cechujące się wysoką funkcjonalnością. Nowoczesna konstrukcja, cicha praca pozwalają na komfortowe użytkowanie urządzenia. Szeroka gama modeli o różnych gabarytach ...
W związku z nowymi przepisami dotyczącymi zakazu tradycyjnego wędzenia wiele zakładów mięsnych produkujących wyroby wędzone stawia pod znakiem zapytania dalszy rozwój swojej działalności. A wszystko to jest wynikiem błędnych informacji podawanych przez niekt...
Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...
Opublikowany: 31.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
mazowieckie,
Etykiety:
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,