Artykuły w kategorii: Artykuły
Republika Południowej Afryki jest konkurencyjna cenowo w światowym przemyśle drobiarskim i produkuje kurczaka z szóstą najniższą ceną za kilogram na świecie. Wprowadzenie nowego planu biznesowego dla sektora drobiu w kraju, ogłoszonego przez Departament Handlu i Prz...
Chiny zobowiązały się do stopniowego zakazywania uboju i sprzedaży żywego drobiu na rynkach żywności, co zostało przyjęte z zadowoleniem przez zwolenników praw zwierząt w kontekście pandemii koronawirusa.
Informacja pojawiła się w czasie, gdy Chiny intensyfikują kontro...
Kaczka czy gęś: dania przodków w nowych odsłonach
Coraz więcej restauracji decyduje się na to, aby powrócić do przepisów naszych przodków. Zarówno kaczka, jak i gęś, stanowią podstawę kuchni staropolskiej, którą ceni wielu zn...
Czy rozszerzająca się pandemia umożliwi krajom kontynentu afrykańskiego zwiększyć swój udział w światowym przemyśle mięsnym? Na tak postawione pytanie można odpowiedzieć twierdząco, zwłaszcza że wskazują na to tegoroczne prognozy dotyczące głównie produkcji mięsa ...
Pomimo spadającego zapotrzebowania na mięso wołowe w Unii Europejskiej, eksport wołowiny z Argentyny szczególnie wzrósł w pierwszych pięciu miesiącach tego roku.
Jak podał Argentyński Instytut Promocji Mięsa Wołowego (IPCVA), między styczniem i majem 2020 roku k...
Jednym z kluczowych aspektów, które należy wziąć pod uwagę podczas takiej inwestycji, są parametry użytkowe, które powinny być na najwyższym poziomie. Drugim kluczowym czynnikiem jest z pewnością sprawdzony i solidny wykonawca, kt&oacut...
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi przypomina o konieczności przestrzegania wytycznych Głównego Inspektora Sanitarnego. To ważne w sytuacji, gdy liczba zakażeń COVID-19 w Polsce wzrasta. Koronawirus występuje także w sektorze rolno-spożywczym, w szczególności w zakł...
Italfrost to polska firma, która projektuje i zaopatruje sklepy od 1994 roku. Początkowo koncentrowała się na dużych supermarketach, ale zdała sobie sprawę, że nie ma odpowiedniego sprzętu do sprzedaży mięsa i innych produktów rzeźniczych w Polsce. Na rynku dom...
Remigiusz Zagraba: Niełatwo jest prowadzić firmę mięsną, tak w dawniejszych czasach, jak i obecnych. Jednak Zakładowi Rzeźniczo-Wędliniarskiemu pod kierownictwem Ernestyna Janety udaje się to wyśmienicie. Trudno zliczyć wszystkie nagrody, wyróżnienia i pochwały od kli...
Syta marka parówek !
Parówki to najpopularniejszy „mięsny” składnik naszej codziennej diety, szczególnie w kontekście pierwszego posiłku. Wg upodobań i preferencji konsumentów na pierwszym miejscu króluje kanapka z wyrobami m...