Artykuły w kategorii: Artykuły
Sklepy mięsne, hurtownie mięsno-wędliniarskie współpracują z dostawcami, którzy są elastyczni na zmieniające się potrzeby rynku i klientów. Świeżość i wysoka jakość mięsa drobiowego to jeden z najważniejszych atutów przemawiających za dostawcą. Ob...
Firma Mięso i wędliny Zofia Zawrot z Drawska Pomorskiego serdecznie zaprasza do dwóch nowo otwartych sklepów mięsnych. Przedsiębiorstwo od początku istnienia czyli od roku 1996 zwiększa zatrudnienie (w 1996r. zatrudnionych było 16 osób, obecnie zaś ponad...
Poliamidowe osłonki termokurczliwe wielowarstwowe, osłonki białkowe FABIOS, osłonki fibrousowe, osłonki kolagenowe oraz celulozowe to bogaty asortyment, z którego optymalny produkt wybierze nawet najbardziej wymagający klient z zakładu mięsnego. PPHU Osłonka to ...
Kebab to jedna z najczęściej serwowanych potraw na wynos, w barach szybkiej obsługi, restauracjach. Właściciele gastronomii zaopatrując swój punkt gastronomiczny w kebab, powinni zadbać o to, by wśród dużej oferty firm produkujących, wybrać kebab będąc...
„Gęsina na świętego Marcina” to wielka ogólnopolska akcja rozpoczynająca się 11 listopada mająca wypromować mięso gęsie. Polska jest największym europejskim producentem mięsa gęsiego w Europie, mimo to spożycie produktów z gęsi jest małe w stosunku do ...
Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach.
...
Priorytetami firmy produkującej sprzęt chłodniczy powinno być wysoka bezawaryjność, bezpieczeństwo użytkowania i łatwość obsługi produkowanych przez Nas urządzeń chłodniczych.
Oświetlenie energooszczędne LED w szafach i podświetlenie LED w ladach, doda...
We współczesnym, zabieganym świecie coraz ważniejsza jest prostota oraz wygoda. Cenną wartością stała się możliwość łatwego i szybkiego przygotowania smacznego posiłku zarówno na zimno jak i na ciepło. Takimi właśnie przesłankami – które mają na celu ...
Mięso owcze posiada oprócz swoich wartości odżywczych, także walory prozdrowotne i dietetyczne. Posiada w swoim składzie gamę kwasów i witamin, które mają działanie antynowotworowe. Duże zapotrzebowanie na ten rodzaj mięsa stwarza problem związany z pozy...
Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrzą- dzać kiełb...