Smak wędlin z dzieciństwa, smak niezapomniany to smak, do którego się wraca. Schab Babci i Szynka Babci to wędliny tradycyjne, które należą do tego rodzaju wędlin, po które Klient wraca ponownie. Wyroby produkowane są przez Masarnie „Staropolska Strzecha” z Sierpca. Produkty cechuje starannie dobrany surowiec, pozyskiwany tylko od najlepszych hodowców oraz wyjątkowa kompozycja naturalnych przypraw. Wędliny produkowane w sposób tradycyjny co oznacza, że z 1 kg surowca powstaje 0,80 kg produktu gotowego.
Schab babci- szlachetna wędzonka przygotowana z wyselekcjonowanych mięśni schabu wieprzowego, leżakująca w solance i przyprawach naturalnych, wędzona w wędzarni tradycyjnej opalanej drewnem olchowym z odrobiną jałowcowego igliwia. Intensywny smak wędzonki tradycyjnej wzbogacony aromatem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Szynka babci- szlachetna szynka, przygotowywana z wyselekcjonowanych mięśni szynki wieprzowej, z okrywą tłuszczową. Wędzona w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem olszowym z odrobiną jałowcowego igliwia, parzona. W smaku wyczuwalny aromat wędzonki tradycyjnej z nutą ziela angielskiego.
Cechą charakterystyczną wędlin jest niepowtarzalna nuta smakowa. Wyroby zostały nagrodzone Certyfikatem Gwarancja Tradycyjnego Smaku nadanym przez Europejską Kapitułę Jakości i Ekologii jako potwierdzenie produkcji wyrobów tradycyjnych najwyższej jakości.
Jeśli chcemy zaproponować naszym najbliższym produkt w pełni naturalny, zdrowy - wędliny z Sierpca są doskonałym wyborem. „Mniej wędlin jeść… Mniej, ale za to lepszych”- rekomenduje Jan Nowicki.
Aby sprostać wysmakowanym gustom Klientów przedstawiciele Masarni „Staropolska Strzecha” przyjemnością przeprowadzą degustację wyrobów w siedzibie Państwa firmy.