Artykuły w kategorii: Artykuły
Firma Dobrowolscy – producent wyrobów mięsnych i dań gotowych z Wadowic Górnych wprowadziła do swojej oferty wędliny w wersji „mini”. Są to produkty premium z linii „Tradycyjnie wędzone” – dobrze znane i doceniane przez...
Remigiusz Zagraba: Panie Januszu, jak obecna sytuacja na rynku mięsa i wędlin w województwach małopolskim i śląskim wpływa na działalność KAMIR - MAK Sp. z o.o.?
...
Remigiusz Zagraba: Aldi jest znane z oferowania produktów wysokiej jakości w niskich cenach. Jak udało się zachować ten model biznesowy w obliczu rosnących kosztów produkcji i inflacji?
Łukasz Konarzewski: Model biznesowy firmy opiera się na...
Kiełbasa biała parzona – tradycyjny smak Wielkanocy i doskonałość z grilla od Wędlin Staropolskiej Strzechy
W świecie wędlin, gdzie tradycja przeplata się z nowoczesnością, kiełbasa biała parzona od Wędlin Staropolskiej Strzechy z Sierpca stanowi kwintesencj...
fot. WTG Holding
,,Polski handel w szachy gra... "
Dzisiaj jako przedstawiciel polskiej branży spożywczej nie bez przyczyny nadaję tytuł tej wypowiedzi właśnie taki ,,Polski handel w szachy gra’’...
Kto na tym zyska, a ...
Szynka włoska od Adoz Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień – niezbędny element oferty każdego sklepu spożywczego i dystrybutora mięsa
W dzisiejszym, dynamicznie rozwijającym się rynku spożywczym, kluczowe jest oferowanie produktów, które nie tylko wyr...
fot.P.Z.Panepol Sp. z oo
Partnerstwo i jakość w branży spożywczej, rozmowa z Grzegorzem Majką - Członkiem Zarządu, Dyrektorem Generalnym firmy P.Z. Panepol Sp. z o.o.
Remigiusz Zagraba: PANEPOL to marka znana wszystkim producentom wędlin w...
fot. Grupa CRAEMER
Kolejny nowy produkt w ofercie pioniera w dziedzinie tworzyw sztucznych
Paleta NP1 marki Craemer – solidność i możliwość gniazdowania
Do optymalnego i długoterminowego korzystania z przestrzeni magazyn...
Zrównoważony rozwój jest coraz ważniejszym tematem, także dla firm z branży mięsnej. W przemyśle spożywczym na całym świecie od lat obserwuje się rosnące zapotrzebowanie na produkty wytwarzane z większym poszanowaniem zasobów naturalnych oraz bezpieczeńs...
Kebab, to danie kuchni tureckiej, gdzie serwowane mięso poddawane jest pieczeniu oraz skrawaniu z pionowego rożna. Najczęściej do jego produkcji używa się kilku typów mięsa, zwykle baraniny lub jagnięciny. W Polsce tego typu danie serwuje się z mięsa wołowego z dodatkiem...