Zalety dziczyzny - rozmowa z Alexandrem Militskih - właścicielem restauracji "U Myśliwych" - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Zalety dziczyzny - rozmowa z Alexandrem Militskih - właścicielem restauracji "U Myśliwych"

 

 

Alexander Militskih - właściciel restauracji "U Myśliwych" o dziczyźnie

 

Remigiusz Zagraba: Dziczyzna to mięso o licznych zaletach i walorach m.in. smakowych i dietetycznych. Mimo to wydaje się, że jest ona w pewnej mierze niedoceniana, szczególnie na tle wieprzowiny i drobiu. Skąd pomysł na dziczyznę jako podstawę menu?

 

Alexander Militskih: Dziczyzna to najbardziej aromatyczne i smakowite mięso. Zwierzęta dorastają w naturalnym środowisku, więc ich mięso jest pozbawione sztucznych pasz i dodatków. Klienci bardzo często postrzegają ją jako rarytas. Dziczyzna to mięso niskokaloryczne, a zarazem wartościowe pod względem zdrowotnym. Jest niezwykle bogate w białka, witaminy z grupy B i minerały. Pomysł prowadzenia restauracji oraz promowania właśnie dziczyzny pojawił się jako naturalna konsekwencja naszych działań, bowiem restauracja „U Myśliwych” mieści się w domu łowieckim prawie od samego początku wybudowania domu.

 

 

Fot. Pelmieni myśliwskie z mięsem dzika i kurkami - "Restauracja U Myśliwych"

 

R.Z.: Mięso ze zwierzyny łownej można przygotować na wiele sposobów, lecz trzeba pamiętać, że to surowiec wymagający i specyficzny. Przygotowanie i podanie stanowi wyzwanie dla kucharza. Jakie są Państwa popisowe dania?

A.M.: Zapewniamy, że nasi mistrzowie kuchni są doświadczonymi gastronomami. Spod ich ręki wychodzą przepyszne steki z jelenia lub sarny podawane na kamieniu z lawy wulkanicznej. Godne polecenia są również takie dania jak: zając w śmietanie z borowikami oraz pelmieni z dzika i kurkami. Zwolennikom mięsa surowego polecamy tatar z sarny z jajkiem przepiórczym oraz carpaccio z jelenia z vinaigrette oraz parmezanem. Wyśmienitą propozycją dla wszystkich klientów są wyborne zupy: myśliwska oraz rosół z bażanta.

R.Z.: Państwa restauracja cieszy się doskonałą opinią wśród poznaniaków. Co najbardziej przyczyniło się do sukcesu restauracji?

A.M.: Zamiłowanie do gotowania oraz wkładanie do tego całej duszy i serca. Dużą wagę przywiązujemy do zadowolenia klienta. Osiągamy to dzięki profesjonalnej obsłudze i niepowtarzalnej atmosferze lokalu.

R.Z.: Przestronne i gustowne wnętrze lokalu pozwaliło, na poszerzenie oferty o organizację imprez okolicznościowych. Co szczególnego możecie Państwo zaproponować klientom?

A.M.: Nasi klienci mogą liczyć na organizację wszystkich rodzajów imprez okolicznościowych, od chrzcin po urodziny, czy też imprez firmowych oraz bankietów.

Ponadto przy restauracji „U Myśliwych” znajduje się również sklep z dziczyzną oraz produktami bio „Specjały lasu”. Wyroby tam proponowane są zawsze świeże i smaczne. Specjalnością są wyroby z dziczyzny, wędzone domowymi sposobami szynki i schaby, kiełbasy oraz pasztety.

R.Z.: Mięso i wędliny to bardzo wymagające produkty. Jak często realizowane są dostawy do restauracji ?

A.M.: Dostawy są realizowane kilka razy w tygodniu, a mięso pochodzi z lasów wielkopolskich.

R.Z.: Jakie wymagania stawiacie Państwo firmom dostarczającym mięso i wędliny do restauracji?

A.M.: Mięso, które trafia do restauracji jest wysoko wyselekcjonowane. Odbierane są wyłącznie najlepsze tusze dzikich zwierząt I klasy. Surowiec zawsze jest świeży, pochodzi od zwierząt upolowanych parę dni wcześniej. Posiada wszystkie certyfikaty jakości.

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.