Kiełbasy wpisane na listę produktów tradycyjnych są bardzo pożądanymi wędlinami wśród konsumentów ze względu na ich sposób wytwarzania. Produkowane są niezmiennie od 25 lat i zawierają jedynie naturalne składniki. Obecnie sklepy proponują szeroki asortyment wędlin wyrabianych w sposób masowy. Klienci jednak wolą smakować wędliny produkowane jak dawniej. Dlatego też w sklepach mięsnych czy hurtowniach nie powinno ich zabraknąć. Jedną z takich kiełbas jest kiełbasa jodłowska, której smak, zapach i wygląd zachwyci każdego.
Do jej produkcji użyto 75% mięsa wieprzowego klasy I i II, tłuszczu wieprzowego oraz naturalnych przypraw takich jak sól, czosnek i pieprz. Co ważne, kiełbasa jest produktem niepeklowanym. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza wędzeniu w tradycyjnej wędzarni opalanej zrębkami odpowiednich gatunków drzew. Wygląda równie apetycznie jak smakuje, ma wiśniowo-brązową barwę.
Producentem kiełbasy jodłowskiej jest ZHPP A. Leja i Wspólnicy Sp. j. Jest to ich sztandarowy wyrób – wynik kunsztu masarzy i tradycyjnej receptury, która sięga do korzeni przodków i bazuje na przepisach, które od wieków cieszyły się wielkim uznaniem. Oprócz tego, mięso pozyskiwane do produkcji kiełbasy pochodzi z lokalnych gospodarstw z okolic Jodłowej i regionu Podkarpacia.
Jesteś zwolennikiem wyrobów tradycyjnych? Zamów kiełbasę wiejską do swojego sklepu i ciesz się dużym zainteresowaniem klientów.
Zakład Handlowo - Produkcyjno - Przetwórczy Aleksandra LEJA i Wspólnicy - Sp. J.