Jakich produktów mięsnych poszukują konsumenci? - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Jakich produktów mięsnych poszukują konsumenci?

Wraz z rosnącą świadomością na temat zdrowego żywienia, konsumenci przykładają większą wagę do jakości kupowanej żywności. Coraz więcej osób woli zrezygnować z codziennego jedzenia wątpliwej jakości mięsa, na rzecz takiego o lepszej jakości jedzonego rzadziej.
 
zdj. freepik.com, bearfotos
Na co szczególnie konsumenci zwracają uwagę kupując mięso?
 
 
Coraz częściej kupowane mięso, to mięso polskiej produkcji oraz mięsne wyroby lokalne. Znaczący wpływ na to ma chęć wsparcia polskiej gospodarki oraz polskich producentów. Konsumenci cenią sobie transparentność kupowania mięsa, stąd duże i niesłabnące od lat zainteresowanie mięsami "na wagę". Duża część kupujących nie lubi kupowania mięsa pakowanego, chociażby ze względu na zużycie plastiku lub niepewność co do świeżości mięsa. Większość zwraca uwagę na to, aby mięso było certyfikowane, a co za tym idzie, aby jego jakość była sprawdzana na każdym etapie produkcji. Ważne dla nich jest również to, aby mięso nie miało długiej daty przydatności do spożycia. Najrzadziej konsumenci wybierają mięso pochodzenia zagranicznego, bez certyfikatów i w nietransparentnych opakowaniach. 
 
Jak zatem kupować mięso, aby mieć pewność, że jest ono świeże i dobrej jakości? 
 
Idealną sytuacją byłoby dowiedzenie się skąd mięso pochodzi, jaki jest jego dokładny skład i w jakich warunkach było transportowane. Jednak niestety bardzo trudno o sprzedawcę, który posiada wszystkie te informacje. Obecnie coraz częściej zakupów dokonujemy w dyskontach lub sklepach sieciowych, gdzie sprzedawcy nie posiadają informacji na temat każdego z produktów. Dlatego bardzo ważną informacją dotyczącą jakości są certyfikaty. 

Autor: Materiał FirmyMiesne.pl, zdj.freepik.com

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.