Starannie dobrany surowiec, pozyskiwany wyłącznie od najlepszych hodowców, aromatyczna mieszanka przypraw oraz wyjątkowa nuta smakowa to cechy rozpoznawcze tradycyjnych wyrobów marki Staropolska Strzecha. Wędliny produkowane są według dawnych, staropolskich receptur, gromadzonych i przechowywanych w rodzinnych zbiorach od wielu lat. W odróżnieniu od produktów wytwarzanych na skalę masową, wyroby firmy Staropolska Strzecha zaspokajają wymagania klientów, ceniących wędliny naturalne,tradycyjne, z przyjemnością wspominających wyjątkowy smak wiejskiego dzieciństwa.
Kiełbasa Dziadka – wytwarzana jest z mięsa wieprzowego, wędzona w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem olszowym z dodatkiem jałowca, a nastepnie parzona w kotle. Proces ten pozwala na otrzymanie 0,85 kg kiełbasy z 1 kg surowca. Naturalne przyprawy oraz świeży czosnek nadają wyrobowi charakterystycznego smaku, wysoko cenionego przez konsumentów. Kiełbasa firmy Staropolska Strzecha uświetni wspólny, wielkanocny posiłek, zadowalając gusta smakowe zarówno dzieci, jak i dorosłych smakoszy.
Oferta zakładu obejmuje wiele innych, najwyższej jakości specjałów, wśród których każdy smakosz znajdzie swojego faworyta. Wyroby są naturalnie przyprawiane, a tradycyjne wędzenie zapewnia wyjątkowy wygląd, niepowtarzalny aromat i smak, o którym trudno zapomnieć. Oto inne produkty, polecane na świąteczny stół:
- Kiełbasa siepiecka – produkt doskonale nadający się do żurku
- Szynka chłopska
- Szynka rycerska
- Polędwica wiśniowa - idealne na kanapki.
Starając się zadowolić najbardziej wymagających klientów, zakład pieczołowicie dba o jakość każdego produktu. Nowe inwestycje oraz rozwój zaplecza produkcyjnego sprawiają, że konsument otrzymuje wyrób najwyższej klasy, a sprawna, szybka dystrybucja zapewnia gwarancję świeżości.
Wyroby marki Staropolska Strzecha polecane są przez Jana Nowickiego, doceniającego doskonały smak produktów najwyższej jakości : „Mirek wiedziony uczciwością wyniesioną z wiejskiego domu, proponuje coś, co po prostu nadaje się do jedzenia”. […] „Mniej wędlin jeść… Mniej, ale za to lepszych”- podsumowuje Jan Nowicki.
Linia wyrobów tradycyjnych została doceniona również przez Europejską Kapitułę Jakości i Ekologii Certyfikatem Gwarancja Tradycyjnego Smaku, będącym znakiem produkcji wyrobów tradycyjnych najwyższej jakości.