Grupa Muszkieterowie
„Klientom przede wszystkim zależy na zakupie świeżych, tradycyjnych wędlin wytwarzanych z naturalnych składników bez sztucznych dodatków”.
O produktach z mięs i wędlin rozmawiamy z Elizą Orepiuk-Szymurą, Kierownikiem Dyrekcji Komunikacji i Informacji Grupy Muszkieterów.
Remigiusz Zagraba: Proszę opiasać w kilku zdaniach GRUPĘ MUSZKIETERÓW.
Eliza Orepiuk - Szymura: Grupa Muszkieterów to największa sieć franczyzowa w kategorii supermarketów spożywczych i typu „dom i ogród” w Polsce, zrzeszająca ponad 270 niezależnych polskich przedsiębiorców zarządzających supermarketami spożywczymi Intermarché oraz supermarketami typu „dom i ogród” Bricomarché. Sieć handlowa Grupy Muszkieterów liczy obecnie 231 supermarketów Intermarché i 122 Bricomarché.
R.Z.: Gdzie zlokalizowane są sklepy GRUPY MUSZKIETERÓW ?
E.O.Sz.: Sklepy Intermarché mieszczą się w całej Polsce. Muszkieterowie natomiast są obecni w 5 krajach Europy: Polsce, Francji, Belgii, Portugalii oraz Serbii.
R.Z.: Jakie produkty z mięs i wędlin znajdują się w ofercie Państwa sklepów?
E.O.Sz.: W ofercie marketów Intermarché znajduje się szeroki asortyment kiełbas i wędzonek, zarówno surowych, jak i pieczonych. Intermarché był pionierem wśród sieci handlowych w Polsce w kwestii wprowadzenia na terenie swoich placówek produkcji wyrobów wędliniarskich. Pierwsza komora wędzarnicza pojawiła się już w 2002 roku. Na życzenie klienta placówki sieci realizujemy również usługę pakowania próżniowego produktów. Zwracamy szczególną uwagę na dobór asortymentu i nawiązanie ofertą do danego regionu. W związku z tym na półkach poszczególnych supermarketów pojawiają się produkty charakterystyczne dla danego miasta, takie jak np. kiełbasa słupecka, kiełbasa wrzesińska czy jarocińska. Obecnie wędzarnie działają na terenie większości punktów sprzedaży Intermarché w całej Polsce. Wędzarnie i wytwarzane świeże wyroby wędliniarskie stanowią wyróżnik sieci na polskim rynku.
R.Z.: Kto może zostać dostawcą mięsa i wędlin do sklepów INTERMARCHE ?
Grupa Muszkieterowie