„Przyszłość należy do produktów kojarzonych ze zdrowym odżywianiem, a więc chudych, bez konserwantów, a to promuje wyroby drobiowe oraz wieprzowe najwyższej jakości.”
Wywiadu dla portalu www.FirmyMiesne.pl udzielił Prezes Zarządu Tomasz Jóźwiak.
Remigiusz Zagraba: Hurtownia Domicela ma swoją główną siedzibę w Jaśle. Iloma oddziałami zarządzacie i jaki obszar logistycznie obsługujecie ?
Tomasz Jóźwiak: Posiadamy 4 oddziały zlokalizowane w Gorlicach, Jaśle, Krośnie i Sanoku. Są to miasta powiatowe sąsiadujące ze sobą, znajdujące się na południowo-wschodnim krańcu Polski. Dzięki takiej lokalizacji możemy bardzo starannie obsłużyć klientów w południowej części województwa podkarpackiego i części małopolskiego.
R.Z.: Co mógby Pan zaproponować z oferty hurtowni Domicela? Czym by mnie Pan zaskoczył, zaciekawił? Może ma Pan jakiś produkt, który ma tylko Państwa hurtownia ?
T.J.: Asortyment naszych hurtowni jest bardzo dokładnie dobrany pod gusta i preferencje konsumentów, których dany oddział obsługuje. Zaobserwowaliśmy, że nawet na tak stosunkowo niewielkim terenie, te same produkty cieszą się różnym powodzeniem.
Na pewno chciałbym zaproponować produkty lokalnych producentów, gdyż podejrzewam, że wyrobami zakładów znanych i cenionych w całym kraju nikogo nie zaskoczę. Mam tutaj na myśli np. znakomicie sprzedającą się szynkę swojską pilźnieńską, parówki z cielęciną produkowane przez ZPM Taurus w Pilźnie, czy robioną w Jodłowej kiełbasę wiejską.
R.Z.: Na jakie produkty mięsne Pana zdaniem jest dzisiaj największe zapotrzebowanie, a dla jakich kategorii widzi Pan szansę w przyszłości?
T.J.: Najlepiej w chwili obecnej sprzedają się produkty, których stosunek jakości do ceny jest najwyższy. Bardziej tutaj liczy się mięsność produktu, jak najniższa ilość konserwantów i smak niż cena. Przyszłość należy do produktów kojarzonych ze zdrowym odżywianiem, a więc chudych, bez konserwantów, a to promuje wyroby drobiowe oraz wieprzowe najwyższej jakości.
R.Z.: Co wyróżnia hurtownię Domicela na rynku? Dlaczego warto z Państwem podjąć współpracę?
T.J.: Na terenie działania naszych oddziałów, sklepy wskazują naszą firmę jako pierwszego dostawcę i to jest dla nas największe wyróżnienie i nagroda. Naszą silną stroną jest bardzo doświadczona kadra, która znakomicie zna potrzeby naszych odbiorców, gęsta sieć nowoczesnych oddziałów, specjalistyczna flota samochodów, które to pozwalają dostarczyć towar dwa lub nawet trzy razy dziennie naszym odbiorcom. Zaletą jest też wielkość generowanych obrotów z naszymi dostawcami, które pozwalają przedstawić atrakcyjną ofertę cenową.
R.Z.: Zdarza się, że kluczowym produktem z punktu widzenia odbiorców czyli sklepów, restauracji jest świeże mięso. Jak Pan ocenia, na co najbardziej zwracają uwagę klienci? Liczy się cena, jakość czy też obsługa klienta?
...
R.Z.: Którzy producenci, dostawcy mają szansę podjąć z Państwem współpracę? Na co szczególnie zwracacie uwagę i co powinno wyróżniać produkt czy firmę ?
...