XXV edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Rolnik – Farmer Roku” - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

XXV edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Rolnik – Farmer Roku”

8 lutego br. w Warszawie odbyła się jubileuszowa gala XXV edycji Ogólnopolskiego Konkursu „Rolnik – Farmer Roku”. Kapituła konkursu wyłoniła ośmiu laureatów w pięciu kategoriach. Zwycięzcy otrzymali tytuł „Rolnika – Farmera Roku” i statuetkę „Złotego Jabłka”.

W uroczystej gali uczestniczyli m.in. Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Czesław Siekierski, Przewodniczący Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Parlamentu Europejskiego, Jarosław Sachajko, Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Adam Kwiatkowski, Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezydenta RP, Tomasz Topoliński, Rektor Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa reprezentowali: Piotr Serafin, Dyrektor Generalny i Grzegorz Pięta, Zastępca Dyrektora Generalnego.

Celem konkursu „Rolnik – Farmer Roku” jest promowanie nowoczesnego rolnictwa i tych producentów rolnych, którzy dzięki pomysłowości i inicjatywie potrafią dostosować swój warsztat pracy do zmieniającego się rynku i nowych realiów, w ramach Wspólnej Polityki Rolnej. W dotychczasowych, 25 edycjach konkursu Złote Jabłka otrzymało 142 rolników.

W jubileuszowej edycji konkursu wpłynęły zgłoszenia 263 kandydatów do tytułu Rolnik – Farmer Roku, z których do finału zakwalifikowano 21 najlepszych. Wyłoniono ośmiu laureatów w pięciu kategoriach konkursowych: gospodarstwa rodzinne, gospodarstwa o alternatywnych źródłach dochodu,  sadownictwo, działy specjalne produkcji rolnej, oraz przedsiębiorstwa rolnicze.

 

Źródło: KOWR

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.