Wspólne grillowanie to jeden z najpopularniejszych sposobów na przyjemne spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Spożywanie pysznych posiłków na świeżym powietrzu na stałe zapisało się w polskiej tradycji kulinarnej. Jednak w grillowaniu – podobnie jak w tradycyjnej kuchni – najważniejsze są produkty, składające się na nasze menu.
Zapach grillowanych dań i dzielenie się doświadczeniami kulinarnymi oraz odkrywanie nowych smaków od razu wprawiają w dobry nastrój. Warto więc wybierać naturalne wyroby o znanej marce i pochodzeniu. Bogatą ofertę kiełbas, szczególnie polecanych do pieczenia na grillu, posiada firma Markam z województwa małopolskiego:
Kiełbasa biała grillowa z czosnkiem niedźwiedzim - produkt idealny dla zwolenników mięsnych rarytasów, bez którego nie może obejść się żaden smakosz grillowanych pyszności. Kiełbasa biała grillowa z czosnkiem niedźwiedzim spełnia oczekiwania tych, którzy uwielbiają rozkoszować się nowymi smakami; to doskonałe połączenie dużych kawałków mięsa wieprzowego z wyrazistą kompozycją suszonych ziół, z których kluczowym dodatkiem jest ceniony za swoje zdrowotne właściwości czosnek niedźwiedzi. Nadaje on produktowi charakter, stawiając przysłowiową kropkę nad „i”.
Kiełbasa ze świniobicia – produkt lekko wędzony, parzony, o niewielkich batonach, długości około 15 cm. Specyficzna obróbka termiczna, w czasie której kiełbasa krótkotrwale przebywa w aromatycznym dymie, nadaje wyrobowi charakterystyczną, różowo-złocistą barwę. Starannie dobrana mieszanka przypraw doskonale podkreśla smak produktu, a mięsa, użyte do produkcji kiełbasy ze świniobicia, gwarantują najwyższą jakość. Kiełbasa sprawdza się w każdym wydaniu – zarówno na zimno, jak i na gorąco, jako podstawa posiłku.
Kiełbasa z serem – średnio rozdrobniona, napełniana w jelita naturalne (kiełbaski są okręcane co 14 cm). Barwa produktu jasno słomkowa, na przekroju widoczne kawałki rozdrobnionego mięsa oraz kostek żółtego sera. Produkt doskonale smakuje pieczony na grillu, jak również przypieczony z cebulką na patelni. Kiełbasa pakowana jest w atmosferze ochronnej (MAP).
Ślimak grillowy - kiełbasa drobno rozdrobniona, napełniana w jelita baranie, zwijana w formę ślimaka, a
następnie parzona. Barwa produktu jasno kremowa do szarej, z widocznymi ziołami w obrębie farszu. Doskonały smak wyrobu podkreśla posypka przyprawowa. Ślimak polecany jest na grilla oraz do przygotowania na patelni, ponieważ najlepiej smakuje intensywnie podgrzany. Wyrób w standardzie pakowany
w próżni. Masa jednej sztuki to około 0,2 kg.
Kiełbaski bawarskie - Wyrób parzony, napełniany w osłonki naturalne. Kiełbaski okręcane co 15 cm, barwa biała do kremowej. Surowce równomiernie rozłożone, powierzchnia wyrobu czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu. Kiełbaski bawarskie to wyrób delikatesowy, poddany procesowi parzenia. Charakteryzuje je subtelny smak, z łagodną nutą mieszanki przypraw, harmonijnie pogłębiającej profil smakowo-zapachowy produktu. Kiełbaski idealne na ciepło - po podgrzaniu na grillu doskonale smakują z dodatkiem sosów. Pakowane w atmosferze gazu modyfikowanego ( map).
Wyroby Markam produkowane są z mięsa bez tzw. „chemii”, przy jak najmniejszym udziale wody, dodawanej do gotowych wyrobów. Firma kontroluje cały proces produkcji, czuwając, by każdy z etapów wytwarzania zapewniał Państwu naturalne, bezpieczne wyroby. Produkty polecane do sprzedaży hurtowej i detalicznej.
Zapraszamy do współpracy.
Właściciele i pracownicy MARKAM