Wszystkie nowoczesne sklepy mięsne, sieci sklepów oraz stoiska garmażeryjne powinny zaopatrzyć się w wielofunkcyjny piec konwekcyjno-parowy. Jest to urządzenie, dzięki któremu właściciel może wprowadzić do sprzedaży gotowe dania, poszerzając tym samym gamę swojego asortymentu. Dzięki temu, ilość potencjalnych klientów może się znacznie zwiększyć.
Piec konwekcyjno-parowy wykorzystywany jest do pieczenia, gotowania oraz smażenia w małej ilości tłuszczu. Poza tradycyjnymi metodami obróbki, umożliwia również gotowanie metodą niskotemperaturową, co pomaga zachować znacznie więcej witamin i minerałów w finalnym produkcie. Piec ten nadaje się do obróbki termicznej wszystkich mięs, warzyw i większości innych produktów oraz dań gotowych (jajka sadzone, placki, pierogi, zapiekanki, gołąbki i wiele innych).
Korzyści z zakupu pieca konwekcyjno-parowego są liczne. Właściciel sklepu posiadając piec oszczędza miejsce. Jeden piec zajmuje ok. 1m2 powierzchni i zastępuje kilka innych urządzeń do obróbki cieplnej. Zaletą jest również oszczędność energii, wody oraz doskonały i zawsze powtarzalny efekt końcowy potrawy, który zdecydowanie zachęca do jej zakupu. Dzięki braku konieczności używania tłuszczu, przyrządzone potrawy zachowują swój smak. Urządzenie gwarantuje też znacznie niższe straty wagowe mięsa, niż przygotowanie za pomocą tradycyjnych urządzeń. Dzięki możliwości programowania kilku czynności, piec oszczędza czas osoby, która go obsługuje i dzięki temu może wykorzystać go na inne czynności. Dla przykładu, w jednym czasie można przygotować ok. 70 kotletów w 12 minut, 16 całych kurczaków w 65 min, czy też 120 udek w 35 minut. Czas gotowania zaprogramowany jest bezpośrednio w urządzeniu, piec wyłączy się sam w odpowiednim momencie. Podobnie jest z temperaturą, która kontrolowana jest indywidualnie dla każdego produktu. Ponadto, piec posiada liczne funkcje ułatwiające pracę, jak zapis danych HACCP, automatyczne mycie, zaprogramowana książka kucharska. Jak widać możliwości są ogromne.
Firma SAS Spółka z o. o. specjalizująca się w kompleksowym wyposażeniu m. in.: sklepów, marketów, zakładów przetwórstwa mięsnego i punktów gastronomicznych, w swojej ofercie posiada piece konwekcyjno-parowe oraz wiele innych niezbędnych urządzeń. Realizuje sprzedaż i serwis produktów na terenie całego kraju.
Na wszystkie niezbędne pytania odpowiedzą Doradcy Handlowi firmy:
Monika - 697 63 63 74
Daniel - 601 63 63 32.