Dla tych wszystkich, którzy dbają o siebie i swoich bliskich, prosto z Włoch dotarło do Polski prawdziwe salami i do tego z mięsa jelenia. Salami z obniżoną zawartością tłuszczu zawiera tylko naturalne przyprawy takie jak: sól, pieprz, czosnek .
Dlaczego salami długodojrzewające z jelenia jest takie wyjątkowe?
Jakość mięsa, z którego jest zrobione to najwyższa klasa i do tego prosto z lasu. Ponadto długi okres dojrzewania wydobywa to, co najlepsze z mięsa i naturalnie go konserwuje, dzięki temu jego termin przydatności to aż 6 miesięcy.
Jakby tego było mało!
Włoskie wędliny długodojrzewające znane są na całym świecie. Ceni się je za najwyższe standardy produkcji oraz niepowtarzalny smak. Regionalne włoskie wyroby zdobywają popularność również w Polsce i nie ma się co dziwić, żadne inne wędliny nie są w stanie im dorównać...
W rejonie Górnej Andygi jest wytwarzana szynka długodojrzewająca o nazwie SPECK.
Ten tradycyjny wyrób produkowany jest z szynki wieprzowej bez kości, która po sprasowaniu, przez minimum 30 dni marynują się w aromatycznych przyprawach, czosnku i soli morskiej. Tak przygotowaną szynkę wędzi się zimnym dymem, a następnie odwiesza do suszenia i dojrzewania na kilka miesięcy.
Wyjątkowy smak oryginalnego Specku dostrzegła i doceniła firma KABANOSIK, która postanowiła sprowadzić ten rarytas do Polski.
Firma KABANOSIK nie tylko sprowadza najlepsze regionalne wędliny ze świata. Prowadzi również rozbiór wołowiny, z którego pochodzą najwyższej klasy elementy mięsne „skrojone na miarę” przez profesjonalnych rzeźników, spełniając bardzo restrykcyjne normy. W codziennej ofercie można znaleźć zawsze świeże i soczyste polędwice, antrykot, rozbratel, rostbef, kark i inne cenione przez konsumentów części wołowe. Głównymi odbiorcami są sklepy mięsne i renomowane krakowskie restauracje, które od lat zaopatrują się w KABANOSIKU z Krakowa.
Firma Handlowa Kabanosik
Rozbiór mięsa wołowego – małopolskie
Włoskie wędliny dojrzewające w hurtowni Kabanosik, małopolskie...