Sezon grillowy otwarty!
Kiełbasa wieprzowa to obecnie jeden z najpopularniejszy produktów na grilla. Wybierana najczęściej przez Polaków ze względu na smak, wygodę i dostępność w niemal każdym sklepie.
Czy każda kiełbasa nadaje się na grilla?
Raczej nie, gdyż warto kupować tylko takie produkty mięsne, które mają min. 75% mięsa i przygotowywane są według regionalnych i lokalnych przepisów, koniecznie też powinna być tłuściejsza, bo tłuszcz to znakomity nośnik smaku.
Jak grillować kiełbasę ?
Najlepiej ją naciąć, tylko nie głęboko. Nacinanie pozwoli uwolnić z kiełbasy nadmiar tłuszczu i wody. Warto zwrócić uwagę, aby grillować na dobrej jakości węglu drzewnym lub drzewie owocowym, bo aromat będzie miał ogromne znaczenie na smak grillowanej kiełbasy.
Dlaczego kiełbasa śląska?
Kiełbasa śląska nie jest tylko popularna na Śląsku, ale w całej Polsce i coraz częściej w Europie. Charakteryzuje się długością ok. 15 cm, naturalną osłonką, ciemnobrązową barwą i wyrabiana jest z mięsa wieprzowego.
Gdzie po dobrą śląską?
Zakład Mięsny RITTER w swojej ofercie posiada wiele gatunków i rodzajów kiełbas. Jednak kiełbasa śląską jest tą, po którą się wraca. Jej atutem jest receptura, sposób wytwarzania, dobrej jakości mięso, którego jest 80%!
Kiełbasę śląską od RITTERA można kupić w sieci sklepów firmowych na terenie województwa kujawsko -pomorskiego.
telefon: 601 337 636, 695 674 916, 56 676 87 32, 56 676 77 30
e-mail: sprzedaz@ritter.com.pl, marketing@ritter.com.pl