Kiełbasa krakowska sucha to jedna z najbardziej rozpoznawalnych kiełbas w Polsce. Każdy sklep, czy hurtownia posiada ją w swoim asortymencie. Dobra Kiełbasa Krakowska powinna przede wszystkim przyciągać swoim smakiem. Produkowana z mięsa wieprzowego, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona i suszona idealnie nadaje się na kanapki. Jej niepowtarzalny aromat bierze się
z zastosowania naturalnych przypraw – czosnku i pieprzu oraz ekstraktów i aromatów przyprawowych.
Kiełbasa Krakowska Sucha produkowana przez Zakład Mięsny Ritter z Lisewa koło Chełmna. Przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup powyżej 3 lat. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, selera, laktozy, gorczycy i SO2. Pakowana w opakowania vacuum o wadze 0,45 dkg. Długość terminu przydatności do spożycia jest określona na podstawie badań przechowalniczych i wynosi 30 dni. Kiełbasa jest bardziej trwała niż inne wędliny, które zachowują świeżość jedynie przez 2-4 dni. Należy ją przechowywać w temperaturze od +2ºC do +8ºC z zachowaniem ciągu chłodniczego. Cena hurtowa wyrobu wynosi 23,37 zł/kg. Firma kieruje swój produkt do średnich firm oraz hurtowni, sklepów firmowych i marketów ogólnospożywczych. Chętnie podejmie współpracę z kontrahentami z województwa kujawsko-pomorskiego oraz z innych regionów kraju.