Profesjonalne, elektryczne krajalnice serii GS do wędlin to urządzenia cechujące się wysoką funkcjonalnością. Nowoczesna konstrukcja, cicha praca pozwalają na komfortowe użytkowanie urządzenia. Szeroka gama modeli o różnych gabarytach i wielkościach ostrza pozwala na dobranie krajalnicy do potrzeb danego punktu handlowego.
Wszystkie krajalnice wykonane są zgodnie z odpowiednimi normami technicznymi i higienicznymi Unii Europejskiej. Należy podkreślić, że są to urządzenia w całości wykonane w Europie i z materiałów spełniających wymogi UE.
Firma Panorama sp. z o.o. dysponuje praktycznie wszystkimi częściami zamiennymi do krajalnic przez nią sprzedawanych dzięki czemu gwarantuje szybką naprawę urządzeń w okresie gwarancyjnym czy pogwarancyjnym oraz dostawę części ulegających naturalnemu zużyciu takimi jak ostrza do krojenia, kamienie ostrzące itp.
Krajalnica elektryczna GS 250 E grawitacyjna to jeden z modeli krajalnic sprzedawanych przez firmę Panorama Sp. z o.o. z Krakowa. Korpus krajalnicy oraz elementy konstrukcji wykonane są ze specjalnych stopów aluminium anodowanego powierzchniowo, odpornego na korozję, sól i inne substancje zawarte w wędlinach lub mięsie. Ostrze wykonane ze stali węglowej utwardzonej powleczonej powierzchniowo. Wszystkie podstawowe elementy można szybko zdemontować i wyczyścić. Krajalnice wyposażone są standardowo w ostrzałki do ostrzenia tarcz tnących. Krajalnica zabezpieczona przed przypadkowym włączeniem. Opcjonalnie mogą być wyposażone w ostrza teflonowe umożliwiające cięcie serów twardych.
Półautomatyczna, elektryczna krajalnica do wędlin model GS 350 SMI to popularne urządzenie ułatwiające i przyspieszające pracę w danym sklepie. Może pracować w trybie pracy ręcznej lub z posuwem automatycznym. Płynna regulacja szybkości posuwu umożliwia dostosowanie prędkości cięcia do rodzaju ciętego produktu i potrzeb wydajności. Wyposażona w dwa silniki, jeden przeznaczony do napędu ostrza tnącego, drugi służy do napędu posuwu wózka. Wózek wyposażony w system popychaczy pozwala dostosować uchwyt popychacza do wielkości produktu.
Średnica ostrza 350 mm zapewnia doskonałe cięcie produktu. Zakres cięcia 0 – 15 mm, wszystkie materiały dopuszczone do kontaktu z żywnością, zgodność z normami CE.
Ciekawym rozwiązaniem są elektryczne krajalnice do cięcia świeżego mięsa bez kości model VM . Krajalnica wyposażona jest w system do uchwytu mięsa umożliwiający dokładne cięcie mięsa w plastry.
Szczegółowe informacje o krajalnicach do wędlin uzyskacie Państwo pod numerem 12 / 260 90 80, www.panorama.krakow.pl
Panorama Sp. z o.o.