Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższych standardów produkowanej żywności jest system kontroli HACCP oraz stały nadzór lekarzy weterynarii. Szeroki wachlarz wysokiej jakości produktów oraz atrakcyjne ceny przyczyniły się do pozyskania szerokiego grona lojalnych klientów.
W ofercie zakładu „TUR” znajdują się półtusze oraz elementy wieprzowe najwyższej jakości. Powszechnie doceniane produkty pozyskiwane są we własnej rozbieralni, wyłącznie z krajowego surowca. Zdolność ubojowa firmy wynosi 15 tysięcy sztuk miesięcznie, a mięso kierowane jest w głównej mierze do takich odbiorców, jak duże hurtownie oraz masarnie.
Firma kontynuuje obecnie plany rozwoju, mające na celu pozyskiwanie nowych odbiorców oraz rynków zbytu. W poprzednim roku rozbudowano zakład, co pozwoliło sprostać wymaganiom nowych klientów oraz usprawnić jego funkcjonowanie, teraz natomiast – oprócz zdobywania odbiorców krajowych – działania firmy TUR skoncentrowane są na pozyskaniu nowych kontrahentów na Węgrzech i Słowacji. Dalsze plany obejmują również zdobycie odbiorców w Rosji oraz w Korei Północnej. Argumentami, mającymi przekonać potencjalnych klientów do współpracy z dynamicznie rozwijającym się zakładem, są najwyższe walory jakościowe produktów oraz fakt, że zawsze świeże, dostarczane do klienta mięso pochodzi wyłącznie z polskiego żywca.