Mięso przepiórcze znane jest na świecie od czasów starożytnych Egipcjan, kiedy to uznawano i wierzono w jego magiczną moc uzdrawiania, a także serwowano na stołach bogaczy egipskich. Do Polski przywędrowało dopiero w latach 60 XX wieku.
Niebywały smak i delikatność… nie tylko na specjalne okazje!
Coraz częściej polscy konsumenci wybierają zamiast tradycyjnego kurczaka, czy indyka właśnie przepiórkę. Dlaczego? Po pierwsze, wygrywa ona smakowo! Mięso przepiórcze jest zdecydowanie lepsze, delikatniejsze. Zawiera również bogactwo składników odżywczych i witamin, dlatego też polecane jest szczególnie osobom na diecie, a także małym dzieciom. Nie ma więc w tym nic dziwnego, iż od 30 lat zainteresowanie nieustannie rośnie…
Firma produkcyjno handlowo usługowa „Amciu”, wiedząc o tym postanowiła rozszerzyć swoją asortyment, a także zaproponować swoim stałym i nowym klientom przepiórczą tuszkę. Oferta przedsiębiorstwa przerosła oczekiwania, zainteresowanie jest olbrzymie szczególnie ze strony gastronomii. Jedno jest pewne, przyczyniły się do tego sukcesu nie tylko wartości mięsa przepirórczego, ale również polityka firmy „Amciu” – tak prowadzona zagwarantuje, iż wchodząc we współpracę z przedsiębiorstwem, można być w stu procentach pewnym, iż otrzymacie towar najlepszej jakości, a to przełoży się pozytywnie na zainteresowanie Waszych klientów. Firma przestrzega najsurowsze normy, jakie obowiązują ubojnie. Jej produkty są zdrowe i spełniają przepisy Unii Europejskiej. Natomiast wprowadzenie systemu HACCAP gwarantuje wysokie bezpieczeństwo asortymentu i jakość.
Reasumując, współpraca z FPUH „Amciu” to najlepsze rozwiązanie dla twojej firmy.
Ubojnia drobiu i królików - F.P.U.H. Amciu