Osłonki
Firma PPH GOS-PAK istnieje od 2009 roku. Kładziemy nacisk na stały rozwój by dostarczać naszym Klientom jak najwyższej jakości osłonki poliamidowe 1-warstwowe termokurczliwe oraz nietermokurczliwe. Podstawą dla nas jest zadowolenie naszych Klientów, dlatego podchodzimy do każdego indywidualnie, aby zaoferować produkty umowżliwiające dostosowanie się do wymaganych potrzeb. Nieustannie rozwijamy się kładąc nacisk na poznawanie nowych technologii oraz poszerzanie współpracy z obecnymi i przyszłymi Klientami.
WYRÓŻNIA NAS
DOŚWIADCZENIE
Nieustanna chęć rozwoju motywuje nas do poszerzania wiedzy dotyczącej wyrobu osłonek poliamidowych i termokurczliwych.
PROFESJONALIZM
Profesjonalizm osiągneliśmy dzięki wieloletniej pracy z różnymi Klientami spełniając ich najwyższe wymagania.
ZAUFANIE
Jesteśmy stabilną firmą istniejącą wiele lat na rynku, która współpracuje z wieloma poważanymi Klientami.
OSŁONKI POLIAMIDOWE
1-WARSTWOWE NIETERMOKURCZLIWE
OSŁONKI POLIAMIDOWE 1-WARTSWOWE NIETERMOKURCZLIWE PRODUKOWANE SĄ W PPH GOS-PAK Z POLIAMIDU PA6 METODĄ EKSTRUZJI Z ROZDMUCHANIEM. CHARAKTERYZUJĄ SIĘ BARIEROWOŚCIĄ WZGLĘDEM TLENU, POWIETRZA I AROMATÓW ORAZ ROZPUSZCZALNOŚCIĄ PARY WODNEJ.
- wyroby garmażeryjne (salceson, kaszanka, wyroby w galarecie)
- kiełbasy i wyroby wędliniarskie (pasztetowa, metka, mielonka, szynka, mortadela)
- inne nie wędzone artykuły spożywcze o małej zawartości wody
- karma dla zwierząt
- przed użyciem moczyć wodzie o temperaturze max. Do 40°C, przez około 15 minut
- podczas moczenia cała osłonka powinna być zamoczona w wodzie
- UWAGA!!! Moczeniu mogą być poddane odwinięte i odcięte z rolki odcinki o długości 20-60 mb
lub odcinki o długości około 0,5 mb jednostronnie zawiązane lub zaklipsowane
- moczenie osłonek w całych rolkach może spowodować pękanie na krawędziach złożenia podczas napełniania
- napełniać i klipsować ręcznie lub automatycznie
- zamykać można za pomocą klipsa metalowego, z tworzyw sztucznego lub wiązać przędzą wędliniarską
- wyroby można poddawać obróbce termicznej do 125°C
- po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą
- osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.
OSŁONKI POLIAMIDOWE
1-WARSTWOWE TERMOKURCZLIWE
OSŁONKI POLIAMIDOWE 1-WARSTWOWE TERMOKURCZLIWE PRODUKOWANE SĄ PRZEZ PPH GOS-PAK Z KOMPOZYCJI POLIAMIDÓW PODWÓJNIE ORIENTOWANYCH. POSIADAJĄ PODWYŻSZONĄ BARIEROWOŚĆ NA WODĘ, GAZY ORAZ AROMATY W PORÓWNANIU DO OSŁONEK POLIAMIDOWYCH NIETERMOKURCZLIWYCH. WŁAŚCIWOŚCI TERMOKURCZLIWE ZAPEWNIAJĄ ATRAKCYJNY, GŁADKI WYGLĄD WYROBU KOŃCOWEGO.
- wyroby garmażeryjne (salceson, kaszanka, wyroby w galarecie)
- kiełbasy i wyroby wędliniarskie (pasztetowa, metka, mielonka, szynka, mortadela)
- inne nie wędzone artykuły spożywcze o małej zawartości wody
- karma dla zwierząt
- przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 25°C, przez około 20-30 minut
- podczas moczenia cała osłonka powinna być zamoczona w wodzie
- napełniać i klipsować ręcznie lub automatycznie
- zamykać można za pomocą klipsa metalowego, z tworzywa sztucznego lub wiązać przędzą wędliniarską
- wyroby można poddawać obróbce termicznej do 125°C
- po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą
- osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C
DANE TECHNICZNE- SPECYFIKACJA NASZYCH OSŁONEK POLIAMIDOWYCH
BARWA: WG WZORNIKA KOLORÓW
Osłonki poliamidowe 1-warstwowe termokurczliwe
· zakres kalibrów: Ø40-Ø120[MM]
· szerokość taśmy: 63-188[MM]
· grubość osłonek: 0,04-0,05[MM]
Osłonki poliamidowe 1-warstwowe nietermokurczliwe
- barwa: wg wzornika
· zakres kalibrów: Ø40-Ø120[MM]
· szerokość taśmy: 63-188[MM]
· grubość osłonek: 0,06[MM]
NASZE OSŁONKI ZOSTAŁY PODDANE DOKŁADNYM BADANIOM
PONIŻEJ PRZEDSTAWIAMY ZLECONE BADANIA ORAZ ICH WYNIKI
ŚWIADECTWO JAKOŚCI ZDROWOTNEJ
W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ PROSIMY O KONTAKT,
CHĘTNIE UDZIELIMY INFORMACJI.
Czytaj także:
Na co zwrócić uwagę wybierając osłonkę poliamidową do wędlin?...
Osłonki poliamidowe - kujawsko-pomorskie