Osłonki do kiełbas, kabanosów, białkowe- OSŁONKA PHU Sp. z o.o. - O firmie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Osłonki do kiełbas, kabanosów, białkowe- OSŁONKA PHU Sp. z o.o.

telefon:
65 528 84 80
601 712 585
e-mail:
marek@oslonka.pl - Ofertowanie
biuro@oslonka.pl - Finanse
zamowienia@oslonka.pl
mariusz@oslonka.pl - Produkcja
www:

Odsłon: 20052

O firmie

PHU "OSŁONKA" Spółka z o.o. powstało w 1993 roku. Od samego początku swej działalności zajmuje się zaopatrzeniem przemysłu mięsnego. Firma zlokalizowana jest w Święciechowie k/Leszna, przy ulicy Kosmonautów 10, na terenie 7000 m2, z czego hala magazynowa zajmuje 650 m2.

Kilkuletnie doświadczenia na rynku pomogły nam w sposób dynamiczny rozwinąć naszą firmę. Mamy za sobą szereg zawartych kontaktów w gronie przodujących na rynku producentów branży mięsnej. Zwieńczeniem tych działań jest fakt, że firma "OSŁONKA" plasuje się na bardzo wysokiej pozycji wśród największych firm zaopatrzenia przemysłu mięsnego.

 

 

Osłonki do kiełbas, kabanosów, białkowe

W ofercie firmy dostępna jest szeroka gama różnorodnych produktów:

-Osłonki barierowe (Osłonki Multilayer) - pięciowarstwowe osłonki barierowe termokurczliwe przeznaczone są do pakowania produktów wymagających długiego okresu przechowywania. Stosowane są dokiełbas i innych produktów żywnościowych z przedłużonym okresem trwałości, poddawanych obróbce termicznej, takich jak: - niewędzone kiełbasy i wyroby wędliniarskie np. pasztetowa, metka, mielonka, mortadela, szynka, polędwica; wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie; produkty zawierające duże ilości składników wodnych: zupy, sosy; serki topione: masy serowe nie dojrzewające.

 

- Osłonki termokurczliwe  (Monolayer)- osłonki o zwiększonej elastyczności, umożliwiającej dokładne wypełnienie farszem. Poliamidowe termokurczliwe osłonki jednowarstwowe przeznaczone są do wyrobów kiełbasianych nie wędzonych, poddawanych obróbce termicznej takich jak kiełbasy i wyroby wędliniarskie: w postaci emulsji, np.: pasztetowa, metka, mielonka, szynka, polędwica, mortadela oraz wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby
w galarecie.

- Osłonki poliamidowe nietermokurczliwe- osłonki poliamidowe nieorientowane jednowarstwowe przeznaczone są do pakowania produktów podlegających procesowi plasterkowania m.in. produktów kiełbasianych niewędzonych w postaci batonów mięsnych - mielonka, mortadela, szynka, polędwica oraz do wyrobów  garmażeryjnych: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie.

- Osłonki białkowe FABIOS - osłonki przeznaczone są głównie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji produktów wędliniarskich oraz jako opakowanie do innych produktów żywnościowych. Do produkcji osłonek białkowych stosowane są wysokogatunkowe włókna kolagenowe pochodzące
z dwoin bydlęcych. W ofercie posiadamy osłonki tradycyjne, łatwozdejmowalne, wiankowe, jadalne oraz folie kolagenowe.

- Osłonki fibrousowe - są wykonane ze specjalnego papieru pokrytego płynną wiskozą. Ten typ osłonki charakteryzuje wysoka odporność mechaniczna oraz stały kaliber. Są używane do produkcji szynek bez kości, parzonych i suszonych kiełbas oraz wyrobów przeznaczonych do plasterkowania.

- Osłonki kolagenowe - to jadalna osłonka wyprodukowana z wysokogatunkowego kolagenu, występująca w kolorze naturalnym oraz dymionym stosowana do wędlin surowych, wędzonych oraz niewędzonych wędlin parzonych i dojrzewających.

- Osłonki celulozowe - osłonka celulozowa charakteryzuje się małym  kalibrem i przeznaczona jest do pracy nowoczesnych liniach do nadziewania oraz na ręcznych nadziewarkach . Osłonki te stosuje się do produkcji hot-dogów, mini salami, serdelków, kiełbasek koktajlowych. Oferowana jest w formie gotowych do użycia batonów.

Opakowania

- Folie

  1. Folie wielowarstwowe, barierowe do maszyn rolowych -folie produkowane z zastosowaniem efektywnych kompozycji poliamidów i polietylenów oraz warstwy EVOH, pozwalających uzyskać bardzo wysoką barierę na tlen, gazy i parę wodną. Są stosowane do pakowania produktów takich jak: wyroby mięsne i wędliniarskie (mięso, wędliny, wędzonki), sery twarde i twarogi, ryby, owoce morza, wyroby piekarnicze (chleb, bułki), artykuły medyczne
    i techniczne.
  2. Folie laminowane - charakteryzują siębarierowością, atrakcyjnemu nadrukowi i doskonałemu połyskowi, idealnie odpowiadają obecnym potrzebom branży spożywczej, pozwalając dopasować optymalne opakowanie do wymagań danego produktu.
  3. Folie termokurczliwe - przeznaczone są do pakowania próżniowego na maszynach typu flow vaccum. Folia ta zapewnia wysoką barierę
    i przezroczystość, dzięki czemu pakowane produkty zachowują długotrwałą świeżość oraz swój naturalny wygląd. Dobra zgrzewalność oraz szybki czas obkurczu pozwalają na wydajną pracę podczas procesu pakowania. Są stosowane w pakowaniu wędlin, serów niedojrzewających, produktów drobiarskich i innych artykułów spożywczych.

- Worki barierowe nietermokurczliwe - wytwarzane są z folii wielowarstwowej bezbarwnej lub barwionej jak i również z podkładem złotym lub srebrnym. Worki przeznaczone są do pakowania próżniowego (VACUUM) produktów takich, jak mięso, wędliny, wędzonki, sery twarde, twarogi, ryby, owoce morza, dania z ryb, artykuły techniczne.

- Foremki- dostępne foremki aluminiowe, PP, PP/EVOH/PP do zgrzewania z folią typu silpack, drewniane, do pieczenia

- Etykiety ozdobne - drukowane w technologii flekso UV maksymalnie do 8 kolorów, z opcją lakierowania, laminowania lub złocenia na materiale samoprzylepnym, np. papierze samoprzylepnym lub folii.W ofercie dostępne są także etykiety termiczne wykonane z papieru pokrytego cienką warstwą materiału termoreaktywnego, która pod wpływem temperatury jaką wytwarza głowica w drukarce zmienia swoją barwę na czarną.

 

Dodatki funkcjonalne:

  • solanki
  • fosforany
  • błonniki
  • emulgatory
  • preparaty do kutrowania
  • białko sojowe
  • białko zwierzęce
  • preparaty przedłużające trwałość
  • aromaty spożywcze

 

Przyprawy:

  • przyprawy krajowe: cebula, czosnek, estragon, gorczyca biała, kminek, kolendra, koperek, majeranek, natka pietruszki, natka selera, tymianek a także przyprawy importowane.
  • mieszanki przyprawowe- mieszanki gotowe do użycia podczas procesu produkcji wędlin.

 

Jelita:

  • jelita wieprzowe konfekcjonowane
  • jelita baranie i kozie konfekcjonowane
  • jelita kozie

 

Gwarancją utrzymania tak wysokiego tempa rozwoju naszej firmy są towary najwyższej jakości, nabywane od producentów renomowanych marek. Serwis, jaki zapewniamy naszym klientom jest naszym dodatkowym atutem, który pozwala firmie utrzymać się na pozycji lidera wśród przedsiębiorstw o podobnej branży.

W PHU "OSŁONKA" pracownicy określani są mianem największej wartości przedsiębiorstwa. Dążą oni do totalnej jakości, co oznacza perfekcyjne wykonanie pracy, a co za tym idzie pełne zadowolenie naszych klientów. Ciągłe doskonalenie na bazie szkoleń, sympozjum czy spotkań gwarantuje naszym pracownikom pełną wiedzę na temat produktów znajdujących się w ofercie naszej firmy.

PHU "OSŁONKA" Sp.J.  posiada wiele innych atutów godnych uwagi naszych klientów, takich jak:

- udział w wielu targach branżowych,

- jest laureatem konkursów ogólnopolskich, posiadając min. znak towarowy "WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ" - nagroda ta została przyznana firmie w 1999 roku,

- Polska Izba Handlowa przyznała firmie certyfikat "PRZEDSIĘBIORSTWO FAIR PLAY" w latach 2002, 2003 i 2004,

- firma należy do "Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej",

- w 2004 roku wdrożyliśmy system HACCP,

- w 2010 otrzymaliśmy Certyfikat Wiarygodności Biznesowej przyznany przez Dun & Bradstreet Poland,

- pod koniec 2014 roku przystąpiliśmy do wdrażania systemów jakości ISO 22000, IFS, BRC – od marca 2015 r pracujemy w oparciu o standardy Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością,

- w 2015 roku otrzymaliśmy DYPLOM uznania za zasługi w integrowaniu przetwórców i handlowców branży mięsnej.

 

Nagrody i wyróżnienia przyznane PHU "OSŁONKA" świadczą przede wszystkim o tym, że wysoka kultura przedsiębiorczości jest dla kierownictwa i załogi firmy rzeczą podstawową i stałą.

 

Czytaj także:

 

 

 

PPHU Osłonka - solidne ogniwo dobrej praktyki handlowej

 

 

 

 

 

Osłonki do kiełbas, szynek i parówek - wielkopolskie

 

 

 

 

Dodatki funkcjonalne i osłonki do kiełbas- województwo wielkopolskie

Marszczenie osłonek
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.