Informacje o firmie
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "RYJEK" to firma rodzinna funkcjonująca od 1990r. w Nasutowie koło Lublina. Działalność firmy obejmuje ubój trzody chlewnej, bydła, rozbiór oraz produkcję wyrobów w postaci wędzonek, kiełbas i wędlin podrobowych. Zakład spełnia wszystkie wymogi Unii Europejskiej. Ubojnia, rozbiór i przetwórnia wyposażone są w nowoczesne maszyny i linie produkcyjne pozwalające na utrzymanie wysokich standardów jakościowych.
Lata doświadczeń produkcji wyrobów w oparciu o tradycyjne receptury oraz wysoko wykwalifikowany zespół pracowników sprawiły, że na Państwa stół trafiają wysokiej jakości produkty.
Firma stara się sprostać najbardziej wyrafinowanym wymaganiom klientów. Konsumenci mogą mieć pewność że dbając o renomę Firmy dołożymy wszelkich starań, aby każdy wyrób spełnił Państwa oczekiwania. Zakład posiada stały nadzór Inspekcji Weterynaryjnej, ponadto wdrożył System Jakości HACCP w związku z tym wszystkie fazy produkcji są zorganizowane w sposób gwarantujący bezpieczeństwo zdrowotne i najwyższą jakość wyrobów. Podstawowym rynkiem zbytu jest rynek Polski. Dystrybucję wyrobów prowadzimy przez własną sieć sklepów firmowych i hurtownie na terenie Lubelszczyzny.
Nasze wyroby cechuje świeżość oraz doskonały smak. Atuty te pozwoliły nam zyskać zaufanie i uznanie klientów ceniących tradycyjny smak polskich wędlin.
Przedsiębiorstwo prowadzi ubój trzody i bydła oraz przetwórstwo obejmujące produkcję wędzonek i kiełbas. Produkcja prowadzona jest pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej. Dużą uwagę zwraca się na higienę produkcji i jakość zdrowotną wyrobów. W Firmie realizowany jest program tzw. Dobrej Praktyki Higienicznej. Ryjek gwarantuje wysoką jakość swoich wyrobów opartą w większości na własnych technologiach. Zakład słynie z produktów takich jak: Szynka wiejska, Ogonówka, Polędwica Łososiowa, Szynka domowa, Kiełbasa góralska krucha, Kiełbasa jałowcowa, Kabanosy, Kiełbasa Krakowska, Serwolatka, Kiełbasa schabowa, Kiełbasa swojska, Kiełbasa zwyczajna nasutowska, Kaszanka nasutowska, Salceson nasutowski, Głowizna prasowana oraz Paluszki.
Nowoczesne linie pozwalają na utrzymanie wysokich standardów i dają gwarancję bezpiecznej dla zdrowia żywności. Modernizacja zakładu pozwoliła na zwiększenie zdolności produkcyjnej. Stosowanie tradycyjnych receptur w połączeniu z wysokimi kwalifikacjami naszych pracowników pozwala produkować wyroby wolne od wszelkich szkodliwych związków chemicznych. Nad właściwym stanem higieny w procesie produkcyjnym czuwają lekarze Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego.
ŚWIEŻOŚĆ MIĘSA SMAK W WĘDLINIE FIRMA "RYJEK" Z TEGO SŁYNIE.
Zapraszamy do współpracy
Eugeniusz Woźniak
Czytaj także:
Szynka staropolska i inne staropolskie wyroby- lubelskie
Kiełbasa wiejska tradycyjna od Zakładu Przetwórstwa Mięsnego R...
Tradycyjne wędliny domowe – smak lubelskiej kuchni
Szynka wiejska, kiełbasa wiejska nasutowska oraz szynkowa - ...