O firmie
Podhalańskie Centrum Dystrybucji Salami spółka jawna to nowoczesny Zakład Przetwórstwa Mięsnego. Przedsiębiorstwo rodzinne działające od 1995 roku prowadzone nieprzerwanie przez Kazimierza Stolarczyka.
Początki działalności to handel oraz dystrybucja mięsa i wędlin. Kolejne lata to dalszy rozwój firmy: w 2006 roku działalność została rozbudowana o rozbiór drobiu tak, aby zapewnić Klientom najwyższą jakość, oraz najniższe ceny elementów drobiowych, 2009 rok działalność została rozszerzona o przetwórstwo mięsne - w tym czasie uruchomiony został nowoczesny
Zakład Rozbioru i Przetwórstwa Mięsa Czerwonego.
Obecnie wyroby marki PCD Salami, z dużym powodzeniem konkurują na rynku z wyrobami innych producentów. Cechą charakterystyczną wędlin są: smak, jakość oraz to, że produkowane są z mięsa, jako głównego składnika, bez dodatków substytutów mięsa takich jak MOM lub Bader.
Spółka P.C.D. „SALAMI” jest jedną z czołowych firm w regionie podhalańskim, jednak obszarem działalności PCD Salami jest nie tylko Podhale, ale również województwo małopolskie, śląskie i podkarpackie.
Wierzymy, iż rozwój naszej organizacji zależy od satysfakcji naszych Klientów.
Czytaj także:
Grill z PCD Salami
Szukamy produktów, które będą inne niż ma konkurencja - PCD Salami
Parówki drobiowo-wieprzowe – ponad 90% mięsa
Kiełbasa podhalańska pieczona z Nowego Targu - małopolskie