Kiełbasa swojska produkowana według własnej, unikalnej receptury cieszy się uznaniem na całym Podhalu. Wytwarzana z naturalnych surowców, mająca niezmienny skład i tradycyjny sposób produkcji, powinna znaleźć się w każdym ceniącym się sklepie. Jadana na zimno lub na gorąco. Mowa o kiełbasie podhalańskiej pieczonej z Nowego Targu.
Produkowana jest z najlepszej jakości mięsa wieprzowego kl. I, bez dodatków MOM czy Bader. Naturalne przyprawy nadają jej niepowtarzalny swojski smak i zapach. Niewielka zawartość tłuszczu
w składzie oznacza, że może być przeznaczona dla każdej grupy wiekowej.
Standardowo pakowana jest w atmosferze ochronnej MAP. Opakowanie jednostkowe waży
ok. 90 dag. Można ją kupić w granicach 15-16 zł/kg. Pieczenie wydłuża termin przydatności do spożycia - 21 dni.
Kiełbasa podhalańska pieczona z Zakładu Podhalańskie Centrum Dystrybucji "SALAMI" dedykowana jest sklepom i sieciom sklepów, które posiadają w swojej ofercie produkty wędliniarskie na terenie województwa małopolskiego, śląskiego i podkarpackiego oraz restauracjom na terenie całej Polski.