Wędliny tradycyjne - podkarpackie DRĄG Zakład Przetwórstwa Mięsnego S.C. - O firmie i produktach - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Wędliny tradycyjne - podkarpackie DRĄG Zakład Przetwórstwa Mięsnego S.C.
Numer weterynaryjny: 18033802

telefon:
608 319 973
608 319 334
14 676 81 74
e-mail:
beataknych@vp.pl
www:

Odsłon: 9815

O firmie i produktach

Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Drąg" to firma rodzinna z bogatą tradycją.

Oferujemy wysokiej jakości przetwory mięsne oparte na staropolskiej recepturze.

Jak to się zaczęło... czyli słów kilka o założycielu zakładu

Firma swoje istnienie zawdzięcza Stefanowi Drągowi, który recepturę przetworów mięsnych - głównie kiełbasy swojskiej, otrzymał od swojego ojca. 

 

Już w latach 50, jako mały chłopiec założyciel brał udział w tradycyjnych świniobiciach.

To właśnie tutaj zrodziło się ogromne zainteresowanie do zawodu masarza, które postanowił wykorzystać w przyszłości i zdobyć wykształcenie w tym kierunku. 

Jeszcze, gdy się uczył, wśród mieszkńców wsi krążyły informacje o niezwykłości kiełbasy, jaką potrafił wyprodukować.

Zaufanie było tak ogromne, że zapraszano go do domów i proszono o wyprodukowanie kiełbasy.

 

 

Początki były ciężkie...

Proces produkcji rozpoczynał się od mielenia mięsa, następnie założyciel doprawiał je i z pomocą żony i córek wyrabiał kiełbasę w blaszanej balii,

aby w końcowym etapie przenieść ją do przydomowej małej wędzarni.

Z powodzeniem jednak zdobywał nowych odbiorców na swój produkt nie tylko w okolicznej Dębicy, ale również w Krakowie.

Pomimo tego, iż Stefana Drąga nie ma z nami już od 5 lat, zasady produkcji przez niego ustalone, nie zostały zmienione od początku naszej działalności.

 

Nasz sztandarowy produkt - kiełbasa swojska

Receptura naszej kiełbasy swojskiej pamięta lata międzywojenne. Od tego czasu pozostała praktycznie niezmieniona. 

Jedynym szczegółem jaki różni dzisiejszy wyrób, od tego sprzed 90 lat, jest proces jej mielenia i mieszania, które obecnie odbywa się w sposób mechaniczny.

 

Produkujemy ją wyłącznie z trzody chlewnej pochodzącej z powiatu dębnickiego - z miejscowości ościennych Góry Motycznej. 

W tej kwestii współpracujemy głównie z rolnikami, którzy chowają trzodę na paszy własnej - zbożu i ziemniakach, a zwierzęta ubijane są w naszym zakładzie z rygorystycznym zachowaniem zasad i wymogów o dobrostanie.

Daje to pewność, iż mięso wykorzystane do produkcji jest zdrowe oraz wysokojakościowe.

 

Aromatem przewodnim smaku kiełbasy jest czosnek oraz pieprz.

Dzięki temu, iż dodawane są w ostatnim momencie produkcji, ich posmak jest wyczuwany bardzo wyraźnie.

    

 

Przetwory mięsne, ale nie tylko...

Proponujemy Państwu również szeroki wachlarz elementów mięsnych.

Współpracujemy stale ze sklepami mięsnymi, branżą gastronomiczną, a także placówkami publicznymi, tj. szkołami, przedszkolami.

Nasze mięso wyróżnia wysokogatunkowość, dzięki temu iż nie stosujemy nastrzykiwań, aby zwiększyć jego wydajność i przedłużyć  świeżość.

 

Nie produkujemy wyrobów wysokowydajnych.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo jedynie tradycyjne produkty, w których  zawartość środków niezbędnych do zachowania ich trwałości oraz wody jest minimalna. 

 

Decydując się na współpracę z nami, możecie mieć Państwo pewność, że zaproponujemy Wam jedynie zdrowe, smaczne produkty z najwyższej półki.

 

Zapraszamy do kontaktu!

608 319 973 -Beata Knych
 
608 319 334 -Krzysztof Knych

 

Czytaj także:

Dania pieczone w sklepie mięsnym, coraz bardziej popularne!

 

 

 

Kiełbasa swojska z województwa podkarpackiego smakuje najlepiej

 

 

 

 

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.