Wielkie pieczenie w ZakÅ‚adzie Przetwórstwa MiÄ™snego DrÄ…g z Podkarpacia, czyli festiwal miÄ™s pieczonych!
Pieczone są przede wszystkim całe kawałki mięsa wieprzowego odpowiednio wcześniej zamarynowane i przyprawione posypką ziołową m.in.: schab w ziołach lub z faszerowany mięsem z kiełbasy swojskiej.
Kolejnymi szlagierami, o których warto wspomnieć, sÄ… pieczony boczek i rolady z boczku, jedna z zawiniÄ™tym schabem, a druga z wyÅ›mienitym farszem kieÅ‚basy swojskiej.
Pod zamówienia wypiekane sÄ… caÅ‚e nogÄ™ wieprzowe ze skórÄ…, z koÅ›ciÄ… lub bez jak sobie klient zażyczy!
To nie wszystko, muszÄ™ równie wspomnieć o pierwotnej linii pieczonych wyrobów, od których zaczynaliÅ›my, czyli pasztety: ze Å›liwkÄ… kalifornijskÄ…, żurawinÄ… oraz boczkiem, pieczemy je od wielu lat, a ich popularność jest coraz wiÄ™ksza — dodaje Beata Knych wÅ‚aÅ›cicielka zakÅ‚adu.
Nasze wypieki miÄ™sne dostarczamy na terenie województwa podkarpackiego, maÅ‚opolskiego i Å›wiÄ™tokrzyskiego.