Polskie półtusze wieprzowe klasy S, E, U - mazowieckie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Polskie półtusze wieprzowe klasy S, E, U - mazowieckie

Masarnie, które wytwarzają wszelkiego rodzaju wędliny – szynki, kiełbasy, wędzonki, podroby i inne, wykorzystują do ich produkcji półtusze wieprzowe. Ważne jest, aby były one najwyższej klasy. Bardzo duże znaczenie dla takiej masarni ma również to, aby półtusze były wysokiej mięsności, ponieważ mogą z nich uzyskać dużo więcej produktu finalnego , co za tym idzie – zysk również jest większy. Zawartość mięsa w tuszy, czyli wspomniana wyżej mięsność, określana jest jako stosunek procentowy ogólnej masy mięśni poprzecznie prążkowanych do masy całej tuszy. Państwa Unii Europejskiej przyjęły ogólnie stosowaną metodę klasyfikacji za pomocą systemu EUROP. Opiera się on na ocenie mięsa w tuszy, za pomocą pomiaru grubości oka schabu i słoniny. Półtusze kl. S mają najwyższą mięsność (najgrubszy schab), powyżej 60%. Kolejne, półtusze kl. E – 55-60% mięsności oraz półtusze kl. U poniżej 55% mięsności.

Najlepszej jakości półtusze wieprzowe klasy S, E, U polskiego pochodzenia proponuje Ubojnia „Cezar” zlokalizowana w Kręgach Nowych w województwie mazowieckim. Produkty firmy dedykowane są zakładom mięsnym oraz masarniom na terenie całej Polski. Wdrożone systemy HACCP, GMP, GHP oraz stały nadzór weterynaryjny pozwalają dbać o zdrowie konsumenta. Nowoczesne technologie oraz wysokiej jakości surowiec gwarantują najwyższe standardy jakościowe
i zdrowotne. Firma zapewnia transport produktów do kontrahentów własnymi samochodami chłodniczymi.

Ubojnia trzody chlewnej „CEZAR” Spółka Jawna, mazowieckie

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.