Eksport polskiej wieprzowiny do Chin możliwy już od lipca - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Eksport polskiej wieprzowiny do Chin możliwy już od lipca

Jak donosi MRiRW minister Marek Sawicki, przebywający w tym tygodniu w Chinach, odwiedził targi Sial China 2014 w Szanghaju i wziął udział w uroczystości otwarcia polskiego stoiska narodowego.

W wydarzeniu uczestniczył również francuski ministrem rolnictwa wyżywienia i leśnictwa Stephan Le Foll. Dla francuskiego gościa i innych zaproszonych przedstawicieli krajów z całego świata, spotkanie to było okazją do spróbowania przysmaków oferowanych przez polskie firmy obecne na targach.

Stoisko przygotowane przez Agencję Rynku Rolnego dla polskich przedsiębiorców w ramach Branżowego Programu Polskich Specjalności Eksportowych stanowiło bramę do dużego wystąpienia dla przeszło 40 firm i organizacji branżowych polskiego sektora spożywczego. W programie wizyty znalazły się także spotkania B2B oraz seminaria organizowane we współpracy z polskimi placówkami dyplomatycznymi działającymi w Chinach.

Ważnym celem wizyty Marka Sawickiego w Chinach było także spotkanie z przedstawicielami chińskiego urzędu odpowiedzialnego za inspekcje weterynaryjne oraz wiceministrem rolnictwa Chin. W rozmowach na temat zniesienia tymczasowego zakazu importu polskiej wieprzowiny ministrowi towarzyszyli: p.o. Głównego Lekarza Weterynarii Krzysztof Jażdżewski i dyrektor Państwowego Instytutu Weterynarii PIB w Puławach Krzysztof Niemczuk.

Minister Sawicki przekonywał stronę chińską do ponownego uruchomienia zakupów polskiej wieprzowiny już od lipca.

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.