Galantyna wieprzowa - rodzinna firma Tołłoczko - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Galantyna wieprzowa - rodzinna firma Tołłoczko

Galantyna to produkt wędliniarski wytwarzany z kawałków gotowanego mięsa wieprzowego. Przygotowanie jest czasochłonne, wymaga peklowania w solance kawałków mięs wieprzowych, a nastepnie mięso jest  gotowane w sosie własnym i napychane do batonów po czym następuje  parzenie. Galantyna -(Mięso na ostro) uważana jest za wyszukany wyrób wędliniarski opracowany przez właścicieli   Tomasza Tołoczko i Krzysztofa Tołoczko syna właścicieli.

 Producentem Galantyny Wieprzowej jest rodzinna firma TOŁŁOCZKO z województwa pomorskiego.
„Galantyna wieprzowa nazywana również " Mięsem na ostro" dawniej była pikantniejsza, obecnie jej smak został dobrany pod gusta klientów - bardziej łagodny, czosnkowy” – mówi Iwona Tołłoczko, współwłaścicielka zakładu rodzinnego.

Galantyna wytwarzana jest z wieprzowiny, peklowana w solance naturalnej z kawałków łopatki, szynki i golonki. W skład wchodzą mięsa ręcznie krojone w grube kawałki gotowane i łączone galaretką.

Produkt skierowany jest dla osób w każdym wieku, zdrowo odżywiających się i doceniających smak naturalnych wyrobów wędliniarskich. Dużym zainteresowaniem cieszy się na weselnych stołach wiejskich, targach mięsnych i innych imprezach okolicznościowych jako wyśmienita przekąska.

Sprzedaż odbywa się w cenach detalicznych we własnych sklepach firmowych, średnio w cenie 25 zł/kg na rynku lokalnym.

„Nasze produkty są wykonywane ręcznie w sposób tradycyjny, naturalnie bez uzupełniaczy i dodatków chemicznych, wędzone w tradycyjnych wędzarniach w naturalnym dymie drzew olchowych, bukowych i owocowych” - Polecamy i zapraszamy na zakupy- Iwona Tołłoczko

 

Wędliny naturalne pomorskie - Firma „TOŁŁOCZKO”


Autor: Materiał promocyjny firmy TOŁŁOCZKO

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.