Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się 24-25 maja 2017 r. w Hotelu Warszawianka, Jachranka 77, 05-140 Serock.
W programie m.in.:
- Nowości w systemach certyfikacji: FSSC 22000 v.4, IFS v.7, BRC v.7,
- Przewodniki Komisji Europejskiej dotyczące substancji dodatkowych, aromatów i enzymów,
- Prace legislacyjne z zakresu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością istotne z punktu widzenia przedsiębiorstw spożywczych,
- Aspekty mikrobiologiczne w przemysłowej produkcji żywności,
- Aktualne prace Komisji Europejskiej z zakresu znakowania produktów spożywczych,
- Zanieczyszczenia żywności – akrylamid, estry 3-MCPD i inne zanieczyszczenia żywności,
- Prace urzędu EFSA istotne z punktu widzenia przemysłu spożywczego,
- Nierzetelne informacje o produktach spożywczych zamieszczane w mediach i portalach internetowych – możliwości obrony i dochodzenia swoich praw,
- Wytyczne Codex Alimentarius dotyczące wirusów w żywności - zapisy, na które warto zwrócić uwagę.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
Źródło: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej