O tym jak budować markę i sprzedaż z wykorzystaniem różnych kanałów dystrybucji, a także
po co i jakie certyfikaty jakości żywności warto mieć będziemy rozmawiać w eksperckim gronie
w Strefie Inspiracji, którą podczas targów Polagra otworzy Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
Inauguracja Strefy będzie miała miejsce we wtorek o godz. 13.00. Pół godziny później rozpocznie się pierwszy panel pt. „Jak skutecznie docierać do nowoczesnego konsumenta?”. Udział w nim wezmą m.in. Ewa Nazim z PKN Orlen, Grzegorz Łapanowski, Aleksander Batorski z Fabryki Cukierków Pszczółka oraz Michał Wiśniewski z KOWR. Celem spotkania będzie wskazanie małym i średnim przedsiębiorcom oraz producentom żywności kierunku rozwoju poprzez budowanie rozpoznawalności marki, pozycjonowanie produktu oraz wykorzystywanie nowych kanałów dystrybucji.
Drugiego dnia targów (9 maja) w Strefie Inspiracji zostanie z kolei poruszony temat certyfikacji żywności. Zaproszeni eksperci, w tym m.in. Iwona Zysnarska z Centrum Doradztwa Rolniczego, Aleksander Bednarski z Cobico, Paweł Krajmas – Prezes Stowarzyszenia Polska Ekologia, Izabella Byszewska z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Michał Rzytki, MRiRW, opowiedzą kto może i powinien ubiegać się o certyfikaty jakości, na czym polega przystąpienie do konkretnych systemów jakości, jakie są wymagania dotyczące przystąpienia oraz utrzymania danego znaku.
W drugiej części spotkania będzie natomiast mowa o korzyściach jakie daje posiadanie certyfikatu, zarówno w obszarze komunikacji z konsumentami, jak i możliwości ubiegania się o środki finansowe na promocję certyfikowanych produktów
Przypominamy, że targi POLAGRA FOOD w tym roku odbędą się wiosną, w dniach 8-10 maja. Cały program szkoleń, prelekcji i wykładów dostępny jest na www.polagra-food.pl – w zakładce WYDARZENIA SPECJALNE.