Wędliny bez konserwantów- naturalne, małopolskie z firmy Markam - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Wędliny bez konserwantów- naturalne, małopolskie z firmy Markam

W dobie mechanizacji oraz szybkiego postępu techniki wielu producentów żywności zapomina o najważniejszych aspektach tej działalności, czyli sposobie wytwarzania i jakości wyrobów. Są jednak takie firmy jak Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo-Usługowe (PPHU) „MARKAMpołożone w Kasince Małej, dla których jakość wytwarzanych produktów ma ogromne znaczenie.

Wieloletnie doświadczenie firmy wskazuje na mądrą i przemyślaną strategię postępowania od początku jej działalności. Wówczas zdecydowano o doskonałym umiejscowieniu zakładu z dala od firm emitujących zanieczyszczenia w postaci dymu lub kurzu przemysłowego oraz hałasu, co ma znaczący wpływ na jakość produkowanych surowców.

Kontynuacją pozytywnych działań firmy  jest uprawianie własnych zbóż w Gospodarstwie Rolnym w  Cichawie, w niezwykle malowniczym regionie, charakteryzującym się czystym powietrzem i glebą. W nieskażonym środowisku  rosną zboża, z których zakład wytwarza pasze dla zwierząt hodowlanych.  

  

Nie ulega wątpliwości, że skutkiem produkowania pasz z surowca z własnego gospodarstwa rolnego, pochodzących z własnej wytwórni, jest możliwość pełnej kontroli żywienia zwierząt. Daje też  gwarancję, że pozyskiwany surowiec mięsny do dalszego przerobu jest całkowicie bezpieczny i pozbawiony wszelkich dodatków szkodliwych dla zdrowia ludzi.

Firma „Markam” jest znakomitym przykładem na doskonałe połączenie nowoczesności i tradycji. Bowiem z jednej strony stosuje bardzo nowoczesne maszyny by usprawnić proces produkcji, z drugiej dba o stosowanie tradycyjnych receptur w czasie wytwarzania.

Naturalność to z pewnością jedno z ważniejszych haseł przyświecających właścicielom firmy. Zakład wykorzystuje w pełni potencjał regionu, korzystając z wędzarni opalanych drewnem, co nadaje specyficzny zapach oraz niepowtarzalny smak wyrobom z Kasinki. Wyjątkowości tym produktom dodaje także fakt, że woda używana przy produkcji wędlin pochodzi ze źródła położonego na zboczu góry Szczebel, wysoko ponad siedzibami ludzkimi i również ona przyczynia się do tego, że wyroby posiadają niepowtarzalne walory smakowe.

 

Dbanie o każdy szczegół produkcji, od umiejscowienia firmy, poprzez własną hodowle zbóż, produkcję pasz i doskonałe warunki hodowli zwierząt we współpracy z  Wydziałem Zootechniki – Państwowego Instytutu Badawczego w Balicach, aż po stosowanie naturalnych i tradycyjnych metod wytwarzania, skutkuje tym, że Zakład ”Markam” jest laureatem wielu prestiżowych nagród.

Jednym z wyróżnień jest godło POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ dla następujących produktów: Boczek domowy z Kasinki, Kiełbasa swojska tradycyjna z Kasinki, Kiełbasa krakowska z Kasinki, Synecka tradycyjna z Kasinki. Jest to wyjątkowa nagroda przyznawana dla producentów oryginalnych wędlin tradycyjnych, gwarantująca klientowi najwyższą jakość.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wspomniane wyżej produkty mięsne uzyskały także inną nagrodę. Otóż w Programie Najwyższa Jakość Quality International firma otrzymała Certyfikat przyznania Srebrnego Godła Najwyższa Jakość Quality International 2014 w kategorii QI PRODUCT - produkt najwyższej jakości. Program Najwyższa Jakość Ouality International organizowany jest pod patronatem Ministerstwa Gospodarki, Ministerstwa Infrastruktury i Rozwoju, Klubu Polskie Forum ISO 9000 i Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. Doceniono fachowość, obiektywizm i profesjonalizm oraz najwyższą jakość produktów oferowanych przez firmę.

 

Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo-Usługowe (PPHU) „MARKAM” należy z pewnością do czołówki firm produkujących wędliny i inne produkty mięsne. Wieloletnie doświadczenie, znajomość tradycyjnych receptur i wykorzystanie w pełni potencjału regionu sprawiło, że klienci otrzymują dziś produkty najwyższej jakości – pozbawione zbędnych konserwantów, zdrowe oraz pełne smaku.

 

Wędliny góralskie - PPHU „MARKAM”


Autor: Materiał promocyjny firmy MARKAM

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.