Małopolska to w dużej mierze obszary górzyste. Górale, jako ludzie blisko związani z naturą, często spożywali posiłki na świeżym powietrzu. I zimą, i latem piekli nad ogniskiem aromatyczne kiełbaski, jednak idąc z duchem czasu, jak wszyscy zaczęli korzystać z tak popularnego dzisiaj grilla. Specjalnie na tę okazję w Małopolsce produkuje się smaczne i zdrowe kiełbasy, spożywane nie tylko przez górali.
Jednym z najpopularniejszych produktów na grilla jest kiełbasa ze świniobicia – wyrób
w przewadze wieprzowy, lekko wędzony, o barwie różowo-złotej. Równie dobrze smakuje na gorąco kiełbasa podhalańska, średnio rozdrobniona, o intensywnie brązowej barwie oraz idealnej kompozycji mięs i przypraw. Skwierczące nad płomieniem ogniska lub na gorącej patelni nie tylko zaspokajają głód, ale pozwalają rozkoszować się wspaniałym smakiem i zapachem. Produkowana od lat w oparciu o niezmienną, sprawdzoną recepturę, której podstawą jest świeże mięso wieprzowe
i nadająca charakterystyczny, ostry smak mieszanka przypraw oraz naturalnego czosnku – to kiełbasa grillowa, o jasnobrązowej barwie i długich pętkach. Świetnie służy jako danie gorące, dlatego zwykle wybierana jest przez klientów na ognisko lub grilla.
Kiełbaski na grilla z małopolskiej firmy „MARKAM” z Kasinki Małej polecane są dla klientów detalicznych oraz do sprzedaży hurtowej. Swoją produkcję opiera ona na regionalnych recepturach górali z Kasinki Małej. Firma „MARKAM” jest proekologiczna i wspiera przemysł regionalny – w jej produktach nie znajdziemy wszechobecnej już niemal wszędzie chemii, za to w przetwórni stosowana jest zdrowa woda źródlana, a mięso pozyskiwane do produkcji pochodzi z własnego gospodarstwa hodowlanego. W ofercie firmy znajduje się około 220 wyrobów wartych skosztowania, za które uzyskała ona liczne certyfikaty i nagrody w branży mięsnej.
Firma „MAKRAM” zaprasza do kontaktu pod numerem telefonu: 18 33 13 069
oraz 18 33 13 414.