MaÅ‚opolska to w dużej mierze obszary górzyste. Górale, jako ludzie blisko zwiÄ…zani z naturÄ…, czÄ™sto spożywali posiÅ‚ki na Å›wieżym powietrzu. I zimÄ…, i latem piekli nad ogniskiem aromatyczne kieÅ‚baski, jednak idÄ…c z duchem czasu, jak wszyscy zaczÄ™li korzystać z tak popularnego dzisiaj grilla. Specjalnie na tÄ™ okazjÄ™ w MaÅ‚opolsce produkuje siÄ™ smaczne i zdrowe kieÅ‚basy, spożywane nie tylko przez górali.
Jednym z najpopularniejszych produktów na grilla jest kieÅ‚basa ze Å›winiobicia – wyrób
w przewadze wieprzowy, lekko wÄ™dzony, o barwie różowo-zÅ‚otej. Równie dobrze smakuje na gorÄ…co kieÅ‚basa podhalaÅ„ska, Å›rednio rozdrobniona, o intensywnie brÄ…zowej barwie oraz idealnej kompozycji miÄ™s i przypraw. SkwierczÄ…ce nad pÅ‚omieniem ogniska lub na gorÄ…cej patelni nie tylko zaspokajajÄ… gÅ‚ód, ale pozwalajÄ… rozkoszować siÄ™ wspaniaÅ‚ym smakiem i zapachem. Produkowana od lat w oparciu o niezmiennÄ…, sprawdzonÄ… recepturÄ™, której podstawÄ… jest Å›wieże miÄ™so wieprzowe
i nadajÄ…ca charakterystyczny, ostry smak mieszanka przypraw oraz naturalnego czosnku – to kieÅ‚basa grillowa, o jasnobrÄ…zowej barwie i dÅ‚ugich pÄ™tkach. Åšwietnie sÅ‚uży jako danie gorÄ…ce, dlatego zwykle wybierana jest przez klientów na ognisko lub grilla.
KieÅ‚baski na grilla z maÅ‚opolskiej firmy „MARKAM” z Kasinki MaÅ‚ej polecane sÄ… dla klientów detalicznych oraz do sprzedaży hurtowej. SwojÄ… produkcjÄ™ opiera ona na regionalnych recepturach górali z Kasinki MaÅ‚ej. Firma „MARKAM” jest proekologiczna i wspiera przemysÅ‚ regionalny – w jej produktach nie znajdziemy wszechobecnej już niemal wszÄ™dzie chemii, za to w przetwórni stosowana jest zdrowa woda źródlana, a miÄ™so pozyskiwane do produkcji pochodzi z wÅ‚asnego gospodarstwa hodowlanego. W ofercie firmy znajduje siÄ™ okoÅ‚o 220 wyrobów wartych skosztowania, za które uzyskaÅ‚a ona liczne certyfikaty i nagrody w branży miÄ™snej.
Firma „MAKRAM” zaprasza do kontaktu pod numerem telefonu: 18 33 13 069
oraz 18 33 13 414.